» » » Які права потрібні на квадроцикл?

Які права потрібні на квадроцикл?

Які права потрібні на квадроцикл?

Квадроцикл - це мототранспортних внедорожное засіб з чотирма колесами, яке має сидіння і кермо мотоциклетного типу. Квадроцикли в основному застосовуються для проходження складних доріг - лісових ділянок, дюн, глиняних грунтів і т.д., однак найчастіше використовуються і на дорогах загального користування.

Нижче розказано про отримання категорії для управління вадроцікламі.

Технічні характеристики квадроцикла

  • Максимальна швидкість середньостатистичного квадроцикла становить близько 80-90 км / ч. Спортивний квадроцикл розганяється до 130 км / год, а так званий "шосейник" - до 200 км / год!
  • Зазвичай квадроцикл забезпечується двигуном в 500 кубів, який може видати 20-40 к.с. Існує також 700-кубові квадроцикли, вони видають до 80 к.с.
  • Середня витрата палива квадроцикла - 10 літрів на 100 кілометрів.

Які права потрібні водієві квадроцикла?

Водієві квадроцикла необхідно отримати права категорії А1 - вони називаються посвідченням тракториста-машиніста. Такі права можна отримати з 16 років.

Здати іспит можна екстерном, хоча найкраще підготуватися у відповідному навчальному закладі. Для складання іспиту необхідно надати медичну довідку, що підтверджує можливість допуску особи до управління самохідними машинами.

Приймають іспит співробітники органів Держтехнагляду.



Іспит включає в себе теоретичну і практичну частини. Питання першої частини беруться із затверджених Міністерством сільського господарства РФ квитків до іспиту. Друга частина організується на закритому трактородромах. Спочатку необхідно здати теоретичну частину, потім практичну.

Найбільш ймовірні практичні завдання:

  • виконання старту руху на підйомі;
  • розворот на обмеженій території;
  • парковка транспортного засобу в бокс заднім ходом;
  • виконання екстреного гальмування на різних швидкостях.

Звичайно, дана частина може бути доповнена і іншими завданнями.

При нездачі іспиту з першого разу через тиждень допускається перескладання. Перездавати іспит таким чином можна тричі, якщо всі три спроби не увінчаються успіхом, ви будете відправлені на додаткову підготовку.

Читайте також статтю Чи потрібні права на квадроцикл.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!