» » » Як відкрити категорію а?

Як відкрити категорію а?

Як відкрити категорію А?

Уміння керувати транспортним засобом не дає права сідати за кермо. Таке право ви знаходите, лише здавши іспити і отримавши посвідчення водія з відповідною відкритою категорією. Мало того, якщо, наприклад, у вас відкрита тільки одна категорія В або С, ви не можете керувати мотоциклом. Для права на водіння мотоцикла необхідно відкрити ще й категорію А.

Давайте розберемося, як відкрити категорію А, якщо у вас взагалі немає водійського посвідчення або якщо є відкрита категорія В або С.

Якщо немає водійського посвідчення

Щоб отримати права на керування мотоциклом, ви повинні, по-перше, досягти віку 18 років, по-друге, пройти курс навчання в автошколі. Самостійна підготовка в даний час заборонена. Точніше вчитися самостійно (теоретично!) Ви можете, але ось до здачі іспитів без свідоцтва про закінчення автошколи вас не допустять.

Умови навчання, його вартість і перелік необхідних документів та платежів вам повідомлять під час вступу до автошколи. В їх число входять, наприклад, медична довідка і оплата держмита на отримання водійського посвідчення. Після закінчення навчання і отримання свідоцтва про закінчення автошколи вам доведеться здавати теоретичний і практичний іспит.

Теоретичний іспит проводиться за екзаменаційних білетів правил дорожнього руху, які збігаються з квитками для категорії В. Тільки після успішного складання теоретичного іспиту вас допустять до практичного іспиту на автодромі.

Практичний іспит включає три обов`язкових вправи, кожне з яких складається з декількох елементів:

  • габаритні коридор і півколо, потім елемент під назвою «розгін-гальмування»;
  • змійка - колійна дошка і завершальний елемент - управління на малій швидкості;
  • габаритна вісімка.


Склавши іспити, ви отримаєте водійське посвідчення з відкритою категорією А, після чого будете мати право керувати мотоциклом.

Якщо є водійське посвідчення

В цьому випадку вам не потрібно заново вчитися в автошколі і проходити медичну коміссію.А ось здавати іспит, як практичний, так і теоретичний, необхідно в будь-якому випадку. Обидва іспиту повністю збігаються з тими, які потрібно здавати при першому отриманні посвідчення водія. Виняток робиться лише для тих, хто здавав теорію протягом останніх трьох місяців, тому що результати іспитів зберігаються тільки протягом цього терміну.

При навчанні в автошколі організацію складання іспитів і отримання водійського посвідчення, як правило, беруть на себе представники цієї школи. Якщо у вас вже є права з відкритою категорій, то для відкриття додаткової категорії вам потрібно звертатися в ДАІ самостійно. Для цього необхідно:

  1. Подати заяву на бланку, виданому в автоінспекції.
  2. надати медичну довідкуу і її копію.
  3. Надати паспорт.
  4. Надати вже наявне водійське посвідчення з відкритою категорією.

Після успішного складання іспитів ви отримаєте нове водійське посвідчення з додатковою відкритою категорією А.

Ще більше інформації на цікаву для вас тему ви знайдете в статтях:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!