» » » Як їздити на машині?

Як їздити на машині?

Як їздити на машині?
Як їздити на машині?

Одним з основних умов успіху сучасної людини є його мобільність, здатність встигати скрізь і всюди, добиратися до різних точок міста за мінімально короткий час. Звичайно, багато хто використовує для цього громадський транспорт, хоча в цілях скорочення часу, витраченого на дорогу, набагато ефективніше мати особистий автомобіль. Але як і де навчитися безпечно і впевнено водити?

Вибір способу навчання

Незважаючи на те, що високі чини від ГИБДД не раз розглядали скасування можливості складання іспиту на отримання водійського посвідчення екстерном необхідним заходом, подібний спосіб отримання «прав» до сих пір залишається актуальним. Потенційний водій дійсно може самостійно вивчити теоретичні основи водіння, подивитися ролики про те, як їздити на машині. Відео подібного роду досить багато в Мережі. Також для людини, що готується до здачі іспиту у формі екстерна, необхідно звернутися за допомогою до приватного інструктора водіння, який дасть потрібні практичні навички їзди по місту. Подібний спосіб хороший лише тим, що вимагає кілька менших фінансових витрат, ніж навчання в автошколі. Але при цьому і якість навчання, як правило, виявляється істотно нижче.

Набагато більш надійним способом навчання є запис в групу навчання автошколи, де, при не настільки вже великий у порівнянні з самостійним навчанням переплати, людини навчать правильно орієнтуватися в дорожній обстановці, роз`яснять всі спірні і незрозумілі моменти, яких достатньо в ПДР, а також якісно підготують до проходження екзаменаційного маршруту.

При виборі автошколи необхідно орієнтуватися не стільки на вартість навчання в ній, скільки на відгуки друзів і знайомих, а також на відсоток тих, кому вдалося скласти іспит на «права» з першого разу. Адже на сьогоднішній день ситуація складається таким чином, що дорога елітна автошкола цілком може виявитися лише розкрученим брендом, в реальності нічим не відрізняється від менш відомих організацій.

Самостійне навчання



Нерідко автомобіль купується потенційним водієм ще до початку навчання в автошколі. Звичайно, Ви ще не випробувати придбання і не зробити хоча б спроби проїхати пару метрів самостійно? У цьому немає нічого страшного, якщо перед початком подібного «навчання» людина забезпечить дотримання кількох важливих умов.

По-перше, до моменту отримання водійського посвідчення слід пам`ятати про те, що сідаючи за кермо і виїжджаючи на дорогу загального користування, ви уявляєте чималу небезпеку для оточуючих. Робити це можна лише в супроводі професійного інструктора з водіння і на обладнаному для цього автомобілі. Самостійне ж навчання має проводитися тільки на просторих майданчиках або автодромах, де немає людей і інших машин. Найкраще, якщо поруч з Вами буде знаходитися інший, більш досвідчений водій, який зможе виправити Ваші помилки, дати необхідну пораду, показати, як виконати ту чи іншу вправу правильно.

Переймаючись питанням, як правильно їздити на машині, Ви повинні чітко усвідомити, що знання і вміння, отримані на початкових етапах навчання, стануть вашою звичкою на довгі роки. Помилки ж, що увійшли в звичку, виправити дуже складно. Тому необхідно спочатку привчити себе до простих, але вкрай важливим діям.

початкові дії



Вперше сідаючи за кермо автомобіля, складно впоратися з хвилюванням. Це нормально, але слід контролювати свої дії, і намагатися залишатися максимально спокійним. Не варто судорожно стискати кермо, намагатися відразу ж зірватися з місця, намагатися показати себе більш вмілим, ніж є насправді. Набагато корисніше буде розслабитися в кріслі водія, спокійно вивчити органи управління, відрегулювати положення водійського крісла, дзеркал, рульової колонки так, щоб комфортно почувати себе за кермом. Інструктор або добровільний помічник з числа знайомих допоможе Вам у цьому.

Як їздити на машині правильно? Важливо відразу навчитися приймати правильне положення в кріслі, яке спочатку може здатися незручним, але з часом Ви звикнете до нього. При цьому спина повинна бути розташована майже вертикально, а руки на кермі - зайняти положення «на 9 і на 2 години», злегка зігнуті в ліктьових суглобах. Коліна висувають на кілька сантиметрів від краю подушки сидіння так, щоб ліва нога при вижимі педалі зчеплення практично повністю розпрямляється. При цьому потрібно запам`ятати, що зі зчепленням працює ліва нога, з педаллю газу і гальма - тільки права. П`ятка правої ноги розташовується навпроти педалі гальма, «газ» натискають, злегка повернувши носок ноги вправо.

Типові помилки початківців водіїв

Як їздити на машині ми вже розібралися, тепер варто задуматися про помилки, які допускають новачки. Часто ті, хто робить перші кроки в навчанні водінню автомобіля, допускають типові для новачків помилки. Найчастішою з них є неправильне положення за кермом. Людина, намагаючись краще розгледіти, що відбувається перед капотом машини, занадто низько нахиляється до керма, практично торкаючись його особою. При цьому руху такого водія виявляються суттєво обмежені, а також при різкому гальмуванні існує небезпека, незважаючи на пристебнутий ремінь безпеки, вдаритися об кермо головою.

Крім цього багато початківці водії на першому занятті занадто сильно стискають рульове колесо, що заважає нормальному управлінню автомобілем і ускладнює процес навчання.

Також чимале значення має напрям погляду учня. Тут учні нерідко припускаються помилки в тому, що дивляться на дорогу в безпосередній близькості від капота автомобіля, в той час, як необхідно оглядати місцевість як мінімум на 200 - 300 метрів вперед.

Як навчитися їздити на машині? Найважливіше, що для цього потрібно це увагу і завзятість. Все інше приходить з досвідом. Недолік же завзятості не дозволить Вам якісно освоїти техніку управління засобом підвищеної небезпеки, брак уваги - може коштувати Вам життя!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!