» » » Як навчитися дріфтовать?

Як навчитися дріфтовать?

Як навчитися дріфтовать?

Для багатьох новачків водіння машини, саме по собі, є досягненням. Але для тих, хто вже давно за кермом і встиг відточити свої навички, буває мало нудного водіння по місту. Вони хочуть краще відчувати свою машину, швидкість. Якщо ви з таких людей, то наша сьогоднішня стаття для вас. У ній ми більш детально розглянемо, як навчитися дріфтовать.

І дійсно, дрифтинг - своєрідний метод розслаблення, догляду від щоденної рутини і проблем. Це драйв, адреналін. Якщо говорити конкретніше - особливий спосіб, техніка входження в поворот. Варіантів дріфтингу багато і оволодіти ними не так-то просто - потрібен час і певні зусилля. А крім цього, ще дещо:

  • власне, машина;
  • підходяща тренувальний майданчик;
  • багато покришок.

підготовка машини

Пропустивши цей етап, ви можете не тільки даремно втратити час, а й неабияк витратитися згодом на ремонт машини.

  • Дуже важливо, перш за все, правильно підібрати гуму для дріфтингу. Чим вона жорсткіше, тим краще ковзає по поверхні. А з урахуванням того, що для навчання краще брати дешевше, порада: купуйте гуму без протектора, б / у - вона дешевша і більш практична.
  • Дуже добре, якщо у вас потужний двигун. У дріфте не так важлива швидкість, як крутний момент. Збільшуйте передавальне відношення в тому випадку, якщо двигун перегрівається.
  • Колеса повинні знаходитися чітко під прямим кутом по відношенню до поверхні. Задні пружини повинні бути більш жорсткими, ніж передні, а машина повинна знаходитися максимально низько.
  • Що стосується трансмісії, то краще заблокуйте задній диференціал. Це дозволить легше зриватися задніх коліс.


Перераховані вище налаштування ви повинні зробити перед тим, як навчиться дріфтовать на машині. Але незабаром ви самі відчуєте, як краще підлаштувати машину під себе.

Техніка виконання дріфту

Як вже було сказано, існує багато способів входження в поворот. Якщо ви новачок в цій справі, спробуйте використовувати метод E-BrakeDrift. Нижче описані основні принципи даного методу покроково.

  • Вичавлюємо зчеплення і перемикається на нейтральну швидкість, зчеплення відпускаємо.
  • На педалі газу тримаємо п`яту правої ноги, а носок залишається на гальмі. За допомогою перегазовки намагаємося врівноважити обертання мотора і трансмісії. Коли це у нас вийшло, вичавлюємо зчеплення і включаємо нижню передачу, віджимаємо зчеплення і вичавлюємо газ.
  • Повертаємо кермо в бік заносу і смикаємо ручник. Зверніть увагу: тримаємо близько 1 секунди, не більше. Далі, в залежності від того, який привід, вичавлюєте зчеплення (задній привід) або підтримуєте обертів (повний привід).
  • Коли задню частину машини заносить, вивертайте кермо в напрямку руху. Якщо хочете припинити дрифт, віджимають газ.

Основні моменти ми з вами вже розглянули, але є велика кількість інформації в формі відео, як навчиться дріфтовать. Перегляд такої інформації допоможе глибше вивчити всі нюанси даного мистецтва. Освоївши один спосіб можна приступати до освоєння більш складних. В результаті ви зможете стати відмінним досвідченим водієм. Бажаємо вам удачі і легкої дороги!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!