» » » Як навчитися водити машину жінці?

Як навчитися водити машину жінці?

Як навчитися водити машину жінці?

Мабуть, кожна незалежна жінка мріє водити машину. Це і належне фемінізму, і можливість економити час, і зручність в переміщенні по місту. Всупереч розхожій думці, що жінка не може добре водити машину, тисячі автоледи доводять зворотне. Водіння, як і, наприклад, робота з механізмами на заводі не залежить від гендерної ознаки. Здатність до керування транспортним засобом криється скоріше в характері людини. Якщо ви відчуваєте, що це ваше покликання, тоді варто розбиратися, як навчитися добре водити машину.

Механічна коробка передач

Отже, ви попросили чоловіка / родича / подругу / хорошого знайомого позичити вам машину і показати кілька "прийомів" і приїхали в безлюдне місце з зручним майданчиком або тихими вуличками.

  1. Спочатку відрегулюйте сидіння і дзеркала "під себе". Пристебніться.
  2. Ще не заводячи машину, потренуйтеся включати передачі. На цьому етапі в перший раз можна і закінчити. Спочатку вам буде здаватися, що запам`ятати включення передач неможливо, але це тільки поначалу.Треніровать цю навичку можна навіть без машини.
  3. Те ж саме стосується і педалей. Вивчіть їх розташування. Повторюйте, сидячи на роботі, в кафе, в автобусі і т. П. Якщо вас хтось підвозить, спостерігайте за його маніпуляціями: коли ставить ногу на педаль, коли прибирає і т. П.
  4. Після того як ви освоїли передачі, можна приступати до дій. Поставте нейтральну передачу.
  5. Заведіть автомобіль. Спробуйте натискати на педаль газу. Якщо машина "кричить" - значить, сигналізує, щоб ви зверталися з нею легше. Додавайте газ плавно. Коли освоїте, можна приступати безпосередньо до водіння.
  6. Опустіть ручник, натиснувши на кнопку і трохи потягнувши на себе.
  7. Лівою ногою затисніть зчеплення (крайню ліву педаль). Не відпускаючи її, включіть першу передачу (поки тільки вона вам і знадобиться). Правою ногою (ліву не відпускає!) Почніть дуже-дуже плавно і м`яко тиснути на педаль газу і одночасно так само плавно відпускати ліву ногу. Десь посередині цього дійства ви відчуєте, як "зчепилося", і машина рушила. Тепер можна повністю відпустити педаль зчеплення. Якщо машина нікуди не зрушилася, а лише "буркнула", - значить, ви "затихли". Заводите за новою.
  8. Пам`ятайте, що автомобілем керуєте саме ви. Треба зберігати холоднокровність і давати машині правильні вказівки.
  9. Слідкуйте за дорогою;
  10. Чи не розганяйтеся. Давайте стільки ж газу, як в тому випадку, коли заводили машину. На перших порах вам вистачить руху в 5-10 км / год.
  11. Робіть зупинки. Для цього, трохи проїхавши, затисніть педаль зчеплення і, не відпускаючи її, плавно натискайте педаль гальма, міліметр за міліметром вдавлюючи її в підлогу. Після повної зупинки дерните ручник, зніміть передачу (поставте на "нейтралці") і тільки потім приберіть ноги з педалей.

Так і тренуйтеся. Потім можна приступати до поворотів і заднього ходу.

  • Повороти робіть плавно і не розганяйтеся в цей час;
  • Не треба викручувати кермо до упору. Щоб повернути на 90 градусів, досить відвести кермо трохи в сторону;
  • Щоб проїхати назад, подивіться в дзеркало заднього виду, включіть задню передачу і зробіть все те ж саме, що і при їзді вперед.

Поступово можна переходити до збільшення швидкості, а значить, і до нових передачам - 2 і 3 (4-я на перших порах вам не знадобиться).

Коробка автомат"

У автомобіля з коробкою "автомат" всього 2 педалі. Ні в якому разі не можна натискати одночасно газ і гальмо. Тому управляти педалями слід однією ногою. Таким чином, друга нога весь час відпочиває.



Для того щоб навчитися їздити на автомобілі з автоматичною коробкою передач, слід запам`ятати кілька позицій, відображених на коробці:

  • N - нейтральний режим;
  • D - рух, основний хід;
  • P - парковка;
  • R - реверс, задній хід.

Почніть рух, утримуючи автомобіль натисканням гальма і виставивши N або P. Майте на увазі, що автомобілю потрібно 1-2 сек., Щоб "схопитися".



Щоб включити реверс (т. Е. Задній хід), повністю зупиніться і натисніть педаль гальма.

Потім можна включати "D" і набирати швидкість натисканням педалі газу.

Повністю зупинившись, приступайте до парковці, вибравши відповідний режим.

Є ще режими L - доступна тільки перша передача, 2 - доступні перші дві передачі, OverDrive (O / D) - для швидкого розгону, SNOW - для руху по снігу.

Детальніше про те, як навчитися водити машину жінці, що вибрала автомобіль з автоматичною коробкою передач, розказано в статті Як їздити на автоматі.

Напевно, вам будуть корисні і інші статті

Чи варто водити машину?

Навчитися водити машину - значить, не тільки навчитися приводити її в рух, а й вміти контролювати ситуацію на дорозі, грамотно розраховувати свої дії і передбачати чужі, миттєво реагувати на них, маневрувати і т. Д. Якщо у вас немає страху водіння, і в Водночас ви розумієте покладену на вас відповідальність не тільки за себе, але і за інших людей, у вас все вийде! Жінки за своєю природою акуратні, уважні і відповідальні, а значить, водіння дамам цілком по плечу!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!