» » » Як навчитися водити?

Як навчитися водити?

Як навчитися водити?

З будь-якої ситуації завжди є вихід, так що, для початку, вам потрібна людина з хорошим досвідом водіння, який зможе наставити на шлях істинний. Він допоможе при першому старті. Але, часто, такий учитель може бути зайнятий, знервований або навіть ледачий. Нічого, засмучуватися не варто. Ми розповімо, як взяти себе в руки і як швидко навчитися водити.

Вчимо правила дорожнього руху

Основою для кожного учасника дорожнього руху служать правила. Ні в якому разі не можна починати їздити на машині, не знаючи логіки руху транспорту і пішоходів. Орієнтуватися на дорозі потрібно без будь-яких сумнівів, тому що зайві питання у вашій голові будуть тільки відволікати вас і заважати зосередитися під час водіння. Так що, основне завдання будь-якого початківця водія, та й не тільки початківця - знати правила дорожнього руху на рівні природних рефлексів. В іншому випадку, про рух по дорозі не може бути й мови. Так що, беріть в руки книгу і вчіть правила. Для того, щоб перевірити свої знання, існує багато тестів (як в електронному вигляді, так і на папері).

Запам`ятовуємо знаки дорожнього руху

Разом з правилами слід підучити і знаки. Їх треба вміти читати без задумки. Але, щоб зрозуміти повністю їх значимість - виїжджайте в місто. Їзда в місті більш складна, але надає більше досвіду. Як навчитися орієнтуватися по знаках? У вас є два варіанти, не більше не менше:

  • ви їдете з інструктором з автошколи на навчальному автомобілі в місто, він пояснює знаки і розповідає, що до чого. Таким чином, необхідні навички можна придбати досить швидко;
  • ви вчите знаки за допомогою книги, але не сідайте за кермо, поки не уловите уважність до знакам в якості пасажира. Це означає, що вам потрібно поїздити з родичами, друзями або на громадському транспорті в якості пасажира, уважно вивчаючи при цьому дії водія на певний знак.

Запам`ятайте, просто вивчити знаки по книзі і запам`ятати їх значення - це ще не все. Потрібно їх вміти читати на рівні підсвідомості. Тільки, після всього цього, ви можете сісти за кермо власного автомобіля і звикати до знаків, вивчати обстановку.

Як навчитися водити машину - «перший» день



Тепер у вашому арсеналі крім водійських прав і транспортного засобу є ще і знання правил дорожнього руху і знаків. Сподіваємося, що ви знаєте, куди потрібно вставляти ключ і як рушати з місця, так що, основна увага будемо приділяти надзвичайно важливому питанню - як навчитися водити.

Один зі способів отримати безцінний досвід - їздити по місту з самого ранку. Ідеально, якщо це буде влітку. Таким чином, можна виїхати приблизно о 5 годині ранку. Коли вже світло, але на дорогах немає насиченого руху. Залежно від вашого міста, у вас буде приблизно годину-дві, щоб «накатати» необхідні навички. Цю операцію слід повторювати не один раз для запам`ятовування маршрутів і придбання навичок.



Обов`язково придбайте знак новачка, яким обладнаєте своє авто. Тим більше, це передбачається правилами дорожнього руху. Крім того, їздити на позначеному автомобілі буде набагато легше - від досвідчених водіїв в вашу сторону не піде зайвих сигналів, і ніхто не стане крутити пальцем біля скроні, показуючи в вашу сторону.

Отже, поїхали! Перед тим, як почати рух - пристебніться. Про це не варто забувати навіть досвідченим водіям, часто нехтують цим правилом. З ременем буде спокійніше, тим більше, якщо ви вперше сіли за кермо власного автомобіля. Увімкніть габаритні вогні, щоб не потрапити в халепу при першій поїздці і не зустрінеться з співробітником ДПС.

Їхати по дорозі потрібно повільно і спокійно, не поспішаючи. З огляду на невеликий досвід, краще поберегти себе і свій автомобіль. Врахуйте, що якщо ви їздите на механіці, перші рази вам буде важко рушати з місця. Машина може стихнути один, два або три рази - все залежить від вас. Скільки б разів ви не затихли, будьте готові до сигналів водіїв ззаду, яких обурить таке водіння. Так ось, головне в цій ситуації - не піддаватися нервам і ставитися до подібних ситуацій з гумором.

Запам`ятайте, що зайві нерви за кермом, суєта і поспіх, до доброго не приводять. Чи не смикайтесь, ведіть авто повільно, але впевнено.

Як навчитися водити машину - другий день

Тепер, ми наведемо список ще деяких правил, необхідних для дотримання на дорозі новачком-водієм. Дуже часто, питання постає про гендерні переваги водіння. Деякі вважають, що жінкам навчитися водити складніше чоловіків. Але, насправді, це не так. Як навчитися водити машину жінці, можна зрозуміти з перерахованих вище прикладів, а також, дотримуючись порад, які будуть приводитися нижче.

  1. Будьте уважні і не робіть різких маневрів (часто новачки відчувають «силу» і починають думати, що вони дуже досвідчені водії, ганяючи по місту на високій швидкості, не помічаючи світлофорів). В результаті, така їзда призводить до плачевних наслідків.
  2. Не починайте рух відразу ж після того, як для пішохода загорілося червоне світло - почекайте трохи.
  3. Коли перебудовуєтеся, звертайте увагу не тільки на те, що показують дзеркала бокового виду, але і швидко аналізуйте ситуацію поворотом голови. Цей маневр прийде з досвідом.
  4. При парковці Не ставте автомобіль в купі інших. Для початку, краще прістройте скраю.
  5. Рухаєтеся назад? Значить, не забувайте включити аварійку, щоб позначити себе.
  6. Вимикайте передачу і вичавлювати зчеплення, коли заводите машину. Якщо ви заведете автомобіль при включеній передачі, що стояв попереду водій може відчути несподіваний удар в спину.
  7. Також, візьміть за звичку стежити за рівнем палива в баку, масла в двигуні, охолоджуючої рідини.
  8. Вимикайте світло під час стоянки незаведенном автомобіля і тримайте двері закритими, особливо, якщо вам довелося з якоїсь причини зупинитися на узбіччі дороги.
  9. Спочатку, намагайтеся їздити без музики, щоб «відчувати» автомобіль, і не відволікайтеся на розмови з рядом сидить пасажиром.

Для того, щоб закріпити все прочитане, необхідно, також, як навчитися водити (відео). Але, не слід забувати, що теорія без практики мало чого вартий.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!