» » » Як керувати автомобілем?

Як керувати автомобілем?

Як керувати автомобілем?
Як керувати автомобілем?

Багато водіїв вважають, що поради з безпечного водіння необхідні тільки новачкам-водіям з невеликим стажем. Однак вони глибоко помиляються. Абсолютно в будь-якому віці, а також з будь-яким водійським стажем потрібно цікавитися корисною інформацією, яка стосується безпечного водіння, і застосовувати її на практиці. Дізнайтеся про те, як правильно управляти автомобілем. Ці знання обов`язково будуть корисні для вас.

В першу чергу, водій, який бажає навчитися керувати автомобілем в безпечному стилі, повинен мати дуже високі технічні знання. Наступний навик полягає в умінні правильно оцінювати ситуацію, що склалася на дорозі в певний небезпечний момент. Ну, і звичайно, якщо ви хочете стати дійсно хорошим водієм, а також вміти правильно діяти в тій чи іншій складній ситуації, необхідно навчитися використовувати перераховані вище навички одночасно.

Безаварійна техніка водіння автомобіля

Її суть полягає в тому, що водій завжди повинен дотримуватися спокій, бути уважним, уникати різких поворотів і гальмувань. Слід пам`ятати, що у водіїв, які прямують за вами має бути час, щоб оцінити ваші дії. Пам`ятайте, що вони не можуть різко загальмувати або перебудуватися в інший ряд, щоб не допустити зіткнення з вашим автомобілем. Особливо це стосується зимової пори року.

безпечна відстань



Розмірковуючи над тим, як керувати автомобілем, головне пам`ятати, важливим моментом при безпечному водінні є дотримання дистанції. Слід пам`ятати про те, що між автомобілями завжди має зберігатися безпечну відстань. У більшості випадків саме воно допомагає уникнути аварії. Така безпечна дистанція розраховується наступним чином: на кожні 15 км / год має бути присутня одна довжина вашого автомобіля.

Правильне положення водія

Найвірнішим способом перебувати в стан готовності протягом усього часу водіння - підтримувати нормальний стан положення свого тіла. Водій за кермом повинен сидіти не згинаючись, прийнявши зручну позу, яка дасть можливість відчувати множинні сигнали, що подаються автомобілем і дорогою. Водій завжди повинен бути готовий блискавично відреагувати на перешкоду, тому його руху ніщо не повинно сковувати. При цьому рулити слід плавно, без різких рухів, швидкість перемикати послідовно, а сигнал про поворот давати завчасно.

Безпечна швидкість руху



Висвітлюючи тему, як навчитися керувати автомобілем і зберегти при цьому безпеку, не можна не сказати і про обмеження швидкості на дорогах. Необхідно знати, що такі обмеження встановлюються, як правило, для оптимальних умов. Тому під час руху в темряві, при інтенсивному русі або при умовах поганої видимості їхати необхідно значно повільніше, тієї швидкості, яка встановлена для певної місцевості. Однак занадто повільна їзда може заважати іншим водіям, тому якщо ваш автомобіль не в змозі розвинути середню для транспортного потоку швидкість, то слід пересуватися в крайньому правому ряду.

Чи безпечно здійснювати поворот наліво

Не секрет, що на перехресті саме поворот наліво є найнебезпечнішим. Якщо вам потрібно повернути, не слід поспішати і повертати кермо. Потрібно, залишаючись на своїй смузі, терпляче пропустити весь зустрічний транспорт, при цьому не поспішаючи встати на перехресті навскіс. Тільки коли ви переконаєтеся, що автомобілі знаходяться від вас на достатній відстані, щоб зробити маневр, приступите до його виконання. Рухайтеся плавно, уникайте різкого рулювання, щоб автомобіль ззаду в разі необхідності встиг зорієнтуватися.

Як позбутися від «хвоста» ззаду

На дорогах досить часто можна побачити, як якийсь автомобіль буквально «прилип» до вас і їде за вами на дуже маленькій відстані. Звичайно, це не безпечно. У разі різкого гальмування, авто ззаду просто може в`їхати в вас. Для того щоб позбутися від «переслідувача», необхідно скинути швидкість і залишити йому трохи місця для здійснення обгону.

Прочитайте також цікаву та корисну статтю - «Як навчитися водити?».

Тепер ви знаєте, як керувати автомобілем, щоб не піддавати ризику себе і своїх близьких. Звичайно, 50% залежить від вас, решта 50% від людей, що їдуть вам на зустріч. Так, від аварій ніхто не застрахований, але пам`ятайте, що дотримуючись елементарних правил водіння, ви зможете підвищити свою безпеку в рази. Звичайно, також слід пам`ятати, що не слід розмовляти по телефону під час їзди, а також захоплено базікати зі співрозмовником. Сконцентруйтеся, пам`ятайте, що ремонт вашого авто буде коштувати чималих грошей, так що будьте обережні! Щасливої дороги!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!