» » » Як користуватися круїз-контролем?

Як користуватися круїз-контролем?

Як користуватися круїз-контролем?

Багатьом власникам авто відомий такий термін, як круїз-контроль. Про те, як користуватися круїз-контролем, розповість наша стаття. При їзді на дальні відстані, утримати ногу на педалі газу досить складно. А круїз-контроль дуже спрощує Ваше керування автомобілем під час їзди на такі відстані. Швидкість при цьому незмінна. Вона не залежить від рельєфу місцевості. Як поставити круїз-контроль? Дуже просто. Встановити круїз-контроль можна в автомобілях як з механічними коробками передач, так і з автоматичними.

Кнопки і функції

Кнопка для включення круїз контролю, як правило, має два режими:

  • вимкненому стані;
  • включений стан.

Третю кнопку під назвою «set» необхідно натискати в момент розгону Вашого авто до потрібної швидкості. Будь-які Ваші дії з круїз-контролем будуть супроводжуватися індикацією на приладовій панелі. Нові розробки в області круїз контролю дозволяють Вам контролювати відстань автомобіля, що йде попереду, утримуючи авто на деякому віддаленні, запобігати недозволені скочування з підйому. Також є ряд інших функцій, які допоможуть водієві здійснити управління своїм авто з комфортом.



Використовуючи круїз-контроль, можна підтримувати автомобіль в заданому режимі руху і умешать або ж збільшувати його швидкість. Круїз-контроль можна включити виключно на швидкості 40 км / год і вище. Також він має аварійну функцію, яка відключає круїз-контроль в момент натискання педалі гальма. Додаткові кнопки, які знаходяться на панелі круїз контролю, дозволять збільшити або зменшити швидкість авто. Кожне натискання змінює швидкість на 1 км / год.

Необхідно пам`ятати, що педалі гальма і зчеплення мають перемикачі, які контролюють відключення круїз контролю. Дана система має пневматичний привід, який регулює дросельний клапан. Трос приєднаний до спеціальної дросельної заслінки, і коли система працює, цей трос регулює подачу палива. Блок управління таким пристроєм - це комп`ютер, який за допомогою аналізу даних, підтримує необхідний режим швидкості. Тепер Ви знаєте, як працює круїз-контроль!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!