» » » Що таке круїз?

Що таке круїз?

Що таке круїз?

Сьогодні безліч туристичних фірм пропонують вирушити в круїз. Дізнаємося, що таке круїз і чому він такий популярний.

Круїз: визначення

Слово круїз було запозичене з англійської мови - to cruise - "здійснювати подорож". Спочатку це слово мало значення тільки кругосвітньої морської подорожі. Зараз це звичайна туристична поїздка по морю, річці або будь-якого іншого водоймища, що має певний маршрут.

Останнім часом круїзи стають все більш популярним видом відпочинку. Зазвичай такі подорожі відбуваються на великих комфортабельних лайнерах, які оцінюються, як і готелі, зірками. На кораблях знаходяться різноманітні ресторани, нічні клуби, SPA-салони, басейни та спортивні майданчики - все, що забезпечить пасажирам насичений і приємне дозвілля. Пропонуються круїзи по Скандинавії, Європі, Середземного моря і т.п. Туристи днем гуляють по містах, а ночують в каютах лайнера - в цей час корабель прямує за своїм маршрутом в інше місце відпочинку.

Подорож ділових людей, під час якого вони поєднують обговорення робочих питань з відпочинком, називають бізнес-круїзом.

Інше значення

Відомий також термін круїз-контроль, буквально - "контроль за подорожжю". Це пристрій, який підтримує задану швидкість автомобіля без участі водія, автоматично. Круїз-контроль дуже зручний в поїздках на далекі відстані, коли довго натискати педаль газу стає дуже втомлює.

Відповіді на ваші питання щодо інших різноманітних термінів шукайте в розділі визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!