» » » Що таке abs?

Що таке abs?

Що таке ABS?

Багато власників авто знають всі про ABS. Але як же бути іншим? Про те, що таке ABS, розповість наша стаття.

Antilock Brake System (ABS) - це антиблокувальна система гальм.

Принцип її роботи досить простий: ABS не допустить повного блокування коліс в процесі гальмуванні авто, тобто у машини при різкому гальмуванні колеса не будуть заблоковані і не підуть в занос, що дозволить залишити керування автомобілем навіть на дорогах, де низький коефіцієнт зчеплення, наприклад, сніг, бруд або дощ.

Роботу системи ABS можете відчути по характерною вібрації педалі гальма при інтенсивному гальмуванні. Відпускати педаль гальма при цьому не можна, а необхідно, навпаки, ще сильніше натиснути на неї.

Принцип роботи антиблокувальної системи

У кожному автомобілі є спеціальна система датчиків. Одні датчики контролюють швидкість обертання коліс, інші - швидкість автомобіля.

ABS складається з:

  • Спеціальних датчиків, які встановлені на колесах і реєструють швидкість їх обертання.
  • Електронного блоку, який займається обробкою даних.
  • Модулятора, функція якого - циклічна зміна тиск на гальмової магістралі.

У момент екстреного гальмування, в автомобілі без системи ABS колеса будуть блоковані і він піде в занос. На автомобілі же з ABS, датчики коліс дізнаються, що колеса зупинилися, а саме авто продовжує рух, саме в цей момент датчики коліс передають сигнал, який покликаний зменшити гальмівне зусилля на дані колеса, гальмівній системі, завдяки чому колеса стають розблокованими і авто легко уникає занесення.

Сьогодні ABS входить в стандартний комплект практично всіх автомобілів.

Тепер Ви знаєте, що таке ABS в автомобілі!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!