» » » Що таке парктроник?

Що таке парктроник?

Що таке парктроник?
Що таке парктроник?

Парктронік - це допоміжна паркувальна система, яка встановлюється на автомобілях опціонально і використовується з метою допомогти водію припаркуватися в незручному місці.

Розглянемо докладніше, що таке парктроник а автомобілі, навіщо він потрібен і яким буває.

Парктронік: принцип роботи

Принцип роботи парктроника.Паркувальний радар складається з паркувальних датчиків, блоку парктроника і індикатора відстані (Біпер). Паркувальні датчики випромінюють хвилі, які беруть назад сигнал, відбитий від перешкод. Так вимірюється відстань до перепони, а результат потім з`являється на дисплеї. Існують парктроніки, що оповіщають про перепони сигналом бипера.

Висновок даних про направлення і дистанції до перешкоди на дисплей.Паркувальні радари в Росії набули розголосу під торговою маркою "Парктронік" - таку назву має паркувальна система в автомобілях Mercedes-Benz. Це слово виявилося зручним для використання, тому його стали застосовувати для позначення будь-яких паркувальних радарів. Для інших марок насправді використовуються інші назви: "Допомога при паркуванні" (Audi, BMW), "Паркувальний пілот" (Opel) і т. Д.

Види парктроников і їх відмінності

Висновок відео з задньої камери парктроника.Парктроніки розрізняються в наступних моментах:

  • кількість датчиків (від двох до восьми);
  • спосіб оповіщення про відстані: звуковий, візуальний, голосовий і суміщений;
  • особливості індикаторів відстані і місце, де вони повинні бути встановлені.


Виразний датчик парктроника.За способом установки розрізняють наступні датчики:

  • врізні - встановлюються в заздалегідь просвердлені отвори;
  • накладні - їх наклеюють на задній бампер;
  • підвісні - їх розміщують на кронштейні внизу біля заднього бампера.

Існують стрічкові парктроніки: датчики в них замінюються плоскої стрічкової антеною.

Чим більше у паркувального радара датчиків, тим дорожче він коштує. Датчики встановлюються на задній (задній парктронік) і передній бампери (передній парктроник).

Два датчика найдешевшого паркувального радара встановлюються в задній бампер невеликої машини, інакше один датчик може не вловити сигнал. Якщо у парктроника вісім датчиків, їх встановлюють по чотири штуки на передній і задній бампери. Якщо ви натискаєте на гальмо, то відбувається включення чотирьох передніх датчиків.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!