» » » Як підключити датчик руху?

Як підключити датчик руху?

Як підключити датчик руху?

Датчики руху в основному використовуються при охороні промислових об`єктів від зловмисників. Також датчики руху широко використовуються в побуті для підключення багатьох освітлювальних приладів. Давайте розглянемо, як підключити датчик руху будинки для більш корисних цілей. Цілі знайдуться завжди.

Багато з допомогою датчика руху, вирішили проблему включення і виключення освітлення двору і сходи (приватний будинок). Раніше при включенні світла внизу сходового маршу, то потрібно було повертатися назад, щоб вимкнути, після включення верхнього вимикача. Тепер, коли встановили датчик, світло автоматично включається, як тільки хтось підійде до сходів, як знизу, так і зверху. Дуже зручно. Датчик також автоматично вимикається після певного періоду. Таймер роботи можна регулювати. Перед тим, як правильно підключити датчик руху, потрібно розібратися, які вони бувають.

типи датчиків

Датчики руху бувають настінні та стельові. Настінні - радіусом захоплення 180 градусів, стельові - радіусом захоплення 360 градусів. Можна вибрати датчик для передбачуваного місця установки внутрішній або зовнішній. Також датчики поділяють на регульовані і нерегульовані. Регульований датчик має функції регулювання рівня руху, регулювання проміжку часу роботи датчиком приладів, функцію регулювання робіт в залежності від часу доби. Ще можна вибрати датчик за кольором, формою, розміром і, звичайно ж, за ціною і вартості. Вартість датчиків руху залежить від характеристик і марки. Але не припускайте, що вони не по кишені. звичайний датчик руху варто в районі десяти доларів, але є і ще й дешевше. Для прикладу, лампочка з функцією автоматичного включення / вимикання буде коштувати в півтора - два рази дорожче.



Тепер про установку. Як говорилося раніше, датчик руху можна встановлювати на стіну, або на стелю приміщення. Також можна підключити прожектор з датчиком руху. У комплекті йдуть дюбеля для установки з інструкцією по монтажу і підключень. Ви зможете і самі розібратися, де його встановити.

Підключення датчика до приладу освітлення

Підключити датчик руху до контрольованого приладу (світильник) і мережі буде нескладною процедурою, якщо ви уважно вивчите схему підключення. На схемі підключення намальовано мовою електриків. Переведемо це на більш зрозумілу мову. На таврування колодки датчика руху є чотири контакту. Нижче наведено умовні позначення і їх опис:

  • L - проводок від мережі.
  • N - другий проводок від мережі і сюди ж один проводок від світильника.
  • A - другий проводок від світильника.
  • _ - Заземлення.

Все, датчик руху зі світильником встановлені і підключені до мережі. Можете, тепер приступити до випробування. Коли все відчуєте і відрегулюєте, у вас буде відмінна система автоматичного включення / вимикання освітлення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!