» » » Де знаходиться датчик коленвала?

Де знаходиться датчик коленвала?

Де знаходиться датчик коленвала?

Датчик коленвала є електро-магнітним елементом, який синхронізує роботу системи запалювання і паливних форсунок. Без цього датчика неможливе функціонування системи упорскування палива. Проблеми з датчиком колінчастого вала, неминуче, обіцяють збої в роботі двигуна. Як правило, цей елемент виходить з ладу не так часто. Однак, якщо ви відправляєтеся в далеку дорогу, краще все перевірити, так як в разі несправності датчика КВ рух автомобіля стане неможливим.

Отже, де знаходиться датчик коленвала? Цей елемент розташовується в кронштейні неподалік шківа приводу генератора. Він встановлюється з зазором близько одного міліметра між зубчастим шківом. Виставляється зазор за допомогою відповідних шайб. Зубчастий шків приводу виготовляється в форматі диска з 58 зубами, розташованими через кожні шість градусів. На шківі відсутні два зуба, що необхідно для генерації імпульсу синхронізації обертів колінчастого вала.

Продовжуючи розмову про те, де знаходиться датчик положення коленвала, варто сказати, що на автомобілі може встановлюватися, як суцільнометалевий шків, так і шкиф з демпфером. Перший практично не схильний до зносу. Головне - стежити за тим, щоб між зубами не було бруду та інших сторонніх елементів. Якщо ж у вашому авто шків з демпфером, важливо постійно стежити за його станом. Будь-які пошкодження цього елемента «зупинять» двигун і машину, в цілому.

Візуальний контроль за шківом може здійснюватися через арку правого переднього колеса. Це актуально, якщо в машині встановлено суцільнометалевий шків. У разі поломки датчика коленвала, приводу ГРМ і шківа приводу генератора, контролер, як правило, фіксує помилку і запалює сигнал "CHECK ENGINE". В буфер несправностей заносяться помилки "35" і / або "19".



Увага, тільки СЬОГОДНІ!