» » » Що таке інжектор?

Що таке інжектор?

Що таке інжектор?

Практично всі нові машини зараз мають в собі інжектор. Завдяки йому, автомобіль не так «пихкає», немає провалів в русі, менше витрата палива і машина їде дуже плавно. Ось і все, напевно, що можуть сказати недосвідчені і не розбираються люди з приводу питання: що таке інжектор?

Розберемося в першу чергу з тим, що дамо відповідь на дане питання. А відповідь досить простий, адже інжектор - це спеціальна система електронного уприскування палива в автомобілі, яка являє собою струменевий насос (у вигляді форсунки). І дана форсунка змішує, здавлює і нагнітає суміш з повітря і палива. Виходячи з того, для чого призначений інжектор, виділимо його основні конструктивні частини, це:

  • Робоча сопло, з якого виходить вже збагачена суміш.
  • Приймальна камера.
  • Смешівательная камера.
  • Дифузор.

Розібравшись з головними конструктивними частинами інжектора, приступимо до наступного питання, що робить інжектор, як він працює?

Принцип дії автомобільного інжектора

Так, як інжектор, це електронна система, значить крім самого виконавчого механізму (форсунки), автомобіль буде напханий спеціальними датчиками, щоб все звести в один налагоджений механізм подачі палива в двигун.



А сам робочий цикл інжектора такий:

  • Бензин з бака автомобіля по спеціальних каналах, під тиском, близько 4 - 5 атмосфер, подається до двигуна за допомогою спеціального електричного насоса.
  • Далі паливо підходить до регулятора, який відповідає за регулювання, дотримання і підтримування тиску палива в системі.
  • Вже після цього регулятора, паливо переходить до форсунок. Кількість палива, що подається регулюється тривалістю відкривання самої форсунки - все просто.

Процес досить простий, як і карбюраторний введення палива в двигун, але що б розрахувати правильну пропорцію, кількість палива в инжекторной системі стоїть спеціальний процесор, який обробляє сигнал від великої кількості датчиків, таких, як: датчик температури повітря, оборотів двигуна, датчик дросельної заслінки , датчик вмісту кисню в суміші. Після цього, процесор видає імпульс, завдяки якому видається необхідна порція палива, вона впорскується в камеру згоряння, де змішується з повітрям і запалюється.

Тепер ви знаєте, для чого потрібен інжектор і як він працює. Удачі у виборі автомобіля!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!