» » » Що краще дизель або бензин?

Що краще дизель або бензин?

Що краще дизель або бензин?

Вибір машини - це ще й вибір палива. Всім відомо, що дизельне паливо набагато дешевше, але чи дійсно воно краще, ніж бензин. Давайте розберемося в цьому. Отже:

Що краще? Дизель або бензин?

У чому різниця між принципами роботи дизельного і бензинового двигунів? Вся різниця криється в способі займання палива в двигуні. Бензин згорає за допомогою свічок запалювання і його взаємодії з повітрям. Дизель горить завдяки розігрітому до моменту вибуху повітря, тобто без свічок запалювання. Деталі й складові елементи дизельних двигунів набагато міцніше його за бензинові аналоги, тому що навантаження, що припадає на них в результаті реакції сильно впливає на конструкцію двигуна. Це вплив руйнівно. Якщо говорити про ціну, то не можна не відзначити, що паливний насос і форсунки в дизельному двигуні набагато дорожче, ніж в бензиновому. Перевагою дизельного двигуна в системі запалювання є відсутність складних електронних систем запуску реакції. У бензиновому двигуні без них не обійтися. Ну і не варто забувати про економічність дизеля. Про це вже було сказано вище. Бензин коштує дорожче, ніж дизельне паливо. Відповідно, автомобіль на дизельній тязі проїде довше, витративши при цьому меншу кількість палива, ніж автомобіль на бензинової тязі.

Що ж краще? Дизель або бензин? Якщо ми говоримо про російських умовах експлуатації автомобілів, то варто зауважити, що в зимовий період дизельне паливо густіє. Автомобіль просто не може завестися і працювати на такому паливі. Однак, існують спеціальні види дизеля. Для зими і для літа. На жаль, їх якість на російських ринках залишає бажати кращого.



До недавнього часу дизель лаяли за те, що він впливає на багато параметрів автомобіля. Високий рівень вібрації при роботі, димний вихлоп і низька продуктивність. Це ще не все мінуси, за які критикували дизельні автомобілі. Однак, в останні роки технологічний прогрес дозволив усунути багато недоліків дизеля. Проблема малої потужності вирішується тепер за допомогою турбонаддува, наприклад. І це не єдине придбання.

Взагалі, покупка нового автомобіля з дизельним двигуном видається більш перспективною. Якщо ж ми ведемо мову про покупку уживаного авто, тоді особливої різниці немає. Потрібно розбиратися в кожній старій машині окремо. Так як велика кількість чинників впливають на її якісну роботу. Відповідно, новий автомобіль краще купувати з дизельним двигуном, а старий з бензиновим.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!