» » » Чому заливає свічки?

Чому заливає свічки?

Чому заливає свічки?

Проблеми з запуском двигуна знайомі багатьом власникам авто: ще вчора автомобіль працював нормально, а з ранку вже не заводиться. Одна з найпоширеніших причин - свічки запалювання. Отже, чому заливає свічки запалювання, як виправити ситуацію і що зробити для того, щоб це не повторювалося?

Причина проблеми

Процес запуску двигуна починається зі стартера - це електричний мотор, який поступово розкручує двигун, саме його поршні і клапани подають в камеру згоряння суміш бензину і повітря, яка запалюється від іскри з свічок запалювання. У момент займання стартер відключається, а мікровибух запускає цикл роботи циліндрів. Для нормального запуску потрібен не тільки справний стартер і потужний акумулятор, а й сприятлива температура навколишнього середовища. Коли мороз сягає позначки -15 ° С, суміш стає дуже холодною для запуску, бензин гірше змішується з повітрям, а при температурі -30 ° С не змішується зовсім ...

Якщо у вас заливає свічки, причина може полягати в наступному: при мінусовій температурі важко змішування паливо-повітряної суміші. Більша кількість кисню в повітрі має бути компенсовано великою кількістю бензину. Поетом ЕБУ подає команду форсунок подавати більше палива. Паливо подається в камеру згоряння, стартер створює в циліндрах компресію, одночасно даючи іскру для генерації спалаху. Але оскільки іскра слабка, а компресія не відповідає нормі, ми стикаємося з тим, що паливо, яке як і раніше подається в камеру згоряння, просто заливає свічки, перешкоджаючи подачі іскри.



Існує ряд факторів, які можуть спровокувати ситуацію, коли заливає свічки. Це може бути зношений двигун, поршні якого не можуть створити необхідний тиск, в результаті чого двигун не заводиться на морозі. Не можна списувати з рахунків і сама якість свічок, а також свічкових проводів, справність карбюратора або інжектора і якість палива.

Як діяти водієві



З питанням, чому заливає свічки на інжекторі, ми розібралися. Як «реанімувати» іскру? Способів як мінімум два. По-перше, можна просушити свічки методом продувки, який підійде для інжектора. Для цього потрібно натиснути педаль газу до упору в підлогу, прокручувати двигун стартером приблизно 10 секунд і відпустити педаль. Так ви перекриває подачу палива і продувають свічки повітрям. Якщо спосіб не допоміг, потрібно просушити свічки. Для цього їх потрібно викрутити, очистити від нагару будь-якій зручній щіткою, просушити феном (якщо дорога кожна хвилина) або над газовою плитою. Тепер потрібно перевірити зазор і вкрутити свічки назад, а потім запустити двигун як зазвичай. Якщо проблема зі свічками запалювання не поодинокий випадок, а щоденна традиція, потрібно замінити свічки.

Що робити, щоб свічки не заливало

Холодний сезон - фактор ризику для вашого автомобіля. Тому перед настанням зими встановіть акумулятор потужніший і стежте за його рівнем заряду. Якість бензину і масла теж позначається на запуск двигуна, взимку намагайтеся заправлятися тільки надійним паливом, а заодно відрегулюйте і очистіть двигун. І звичайно, потрібно контролювати справність самих свічок, а можливо і замінити їх на більш якісні. Детальніше інформація викладена в нашій статті: «Що робити, якщо залило свічки?».

Коли заводите машину на морозі, дотримуйтеся послідовності:

  • задати навантаження акумулятора,
  • вимкнути його на кілька хвилин,
  • прокрутити стартер,
  • запустити двигун.

Якщо запуск все ж невдалий, почекайте кілька хвилин і спробуйте знову. Але якщо і ці заходи не допомагають, зніміть акумулятор на ніч і зберігайте його в теплому місці.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!