» » » Як перевірити компресію?

Як перевірити компресію?

Як перевірити компресію?

Будь автолюбитель прекрасно знає, що якщо раптом машина починає вібрувати під час їзди, або ж істотно падає потужність двигуна, значить, настав час навчитися перевіряти компресію. Адже вищеописані ознаки, а також той факт, що вам доводиться витрачати більше масла і палива, свідчать про те, що компресія в циліндрах двигуна впала, через що ваш автомобіль не може функціонувати в звичайному режимі. Так, як перевірити компресію?

Роздумуючи на тему, де перевірити компресію, ви можете вибрати два варіанти: звернутися в автосервіс, де кваліфіковані фахівці чітко і швидко проведуть всі необхідні виміри або просто придбати в одному з автомагазинів, так званий компрессометр і зробити все самому, Вибирати слід найбільш зручний варіант - ущільнювальний або вкручують. У другому випадку, прилад встановлюється на місце свічки, і його застосування не вимагає наявності помічника, автовласник зможе впоратися з проведенням вимірів самостійно.

Отже, якщо ви не уявляєте, як правильно перевірити компресію, для початку вам потрібно зробити кілька простих дій, а потім слідувати інструкції, прикріпленою до купленого приладу.

  • Необхідно прогріти мотор до стандартної робочої температури (зазвичай до 90 градусів), потім обережно від`єднати провід живлення від котушки запалювання.
  • Тепер слід від`єднати шланг, що йде до паливного насоса від бензобака, адже вам зовсім не потрібно, щоб паливо пішло в циліндри і карбюратор.
  • Викриття свічку, і вкрутіть компрессометр на її місце, відкрийте повітряну заслінку в карбюраторі і натисніть на газ до упору.
  • Тепер увімкніть двигун на обертання стартером приблизно на 5-7 секунд і запам`ятайте максимальну цифру, яку видасть вам компрессометр.
  • Повторіть всі дії, починаючи з 3 у всіх залишилися циліндрах.

Варто пам`ятати, що двигун, що працює на бензиновому паливі, відмінно заводиться і впевнено працює, якщо компресія в циліндрах більше або дорівнює показнику в 8 кг / см2. При зниженні до 6,5 кг / смі нижче, ваш двигун просто відмовиться заводитися. А в тому випадку, якщо це все-таки станеться, то бензин змиє плівку масла в циліндрах, яка необхідна для нормального функціонування і підтримки компресії на належному рівні.



Через те ж, що при запуску мотор працює на невеликих оборотах, нове масло не буде розбризкується і змащувати стінки циліндрів. Тому, якщо з кожним разом вам все важче і важче заводити автомобіль, швидше за все, потрібно задуматися не тільки про те, як поміняти свічки запалювання, а й про те, як перевірити компресію в циліндрах.

Як перевірити компресію самостійно

Вирішити проблему низької компресії можна спробувати самостійно, заливши моторне масло через отвори свічок. Це відмінний спосіб, якщо причиною зниження тиску став знос поршня або руйнування ущільнювача між поршнем і циліндром. Крім цього, справа може бути і в неполадках в роботі клапанів. Їх можна відрегулювати самостійно, проте іноді вся справа може бути не в зазорах між деталями, а у відсутності герметичності і закоксовуванням клапанів, пошкодженні ущільнювача головки циліндрів та інше. Тому потрібно не тільки мати на питання, як перевірити компресію в двигуні, але і на питання, чому сталося падіння.

В першу чергу, після використання компрессометра і отримання відповідних незадовільних результатів, спробуйте змінити свічки, залити моторне масло і відрегулювати зазори між клапанами. Якщо все це не допоможе і компресія як і раніше буде низькою, то вам слід звернутися в автомайстерню для проведення кваліфікованої діагностики та усунення інший можливої причини.

Адже, швидше за все вам необхідно буде розбирати двигун, а самостійно цим краще не займатися.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!