» » » Де знаходиться карбюратор?

Де знаходиться карбюратор?

Де знаходиться карбюратор?

Через карбюратор в циліндри подається суміш повітря з пальним. Звідси можна зробити висновок, що карбюратор розташований між бензонасосом і блоком циліндрів. Де саме - залежить від марки автомобіля. Наприклад, в ВАЗ-2106 карбюратор знаходиться під повітряним фільтром праворуч від блоку циліндрів, якщо дивитися по ходу руху автомобіля. У новіших моделях, як правило, замість карбюратора використовують інжектор.

Де знаходиться карбюратор в моторі

Двигун внутрішнього згоряння отримує енергію при спалюванні строго відміряних доз палива в циліндрах. У чотиритактний двигун в чотирьох циліндрах по черзі відбувається займання пального. Для горіння необхідний кисень, тому в циліндри надходить не чисте пальне, а його суміш з повітрям, яка утворюється в карбюраторі.

У блоці циліндрів займання кожної порції суміші повинно відбуватися через рівні проміжки часу, причому в той момент, коли поршень в циліндрах знаходиться в своєму нижньому положенні. Якщо ці умови не дотримуються:

  • потужність мотора падає,
  • двигун починає працювати нерівно,
  • машина глухне або реве,
  • збільшується кількість вуглекислого газу в вихлопі.

Момент займання суміші залежить від співвідношення пального та повітря в циліндрі, яке утворюється в карбюраторі. Регулюванням карбюратора домагаються потрібного співвідношення експериментальним шляхом. Звичайно, карбюратор регулюють ще на заводі, але час займання залежить ще і від стану атмосфери: температури, вологості, висоти над рівнем моря. Тому час від часу регулюванням доводиться займатися всім, для чого необхідно розуміти принцип роботи карбюратора.

Як працює карбюратор

Потік повітря в карбюратор надходить через повітряний фільтр, кількість повітря регулюється за допомогою педалі газу. Кожен раз, коли ви натискаєте на газ, в карбюратор потрапляє більше повітря.



Паливо в карбюратор надходить через одне, два або, максимум, три спеціальних гнізда. Кожне гніздо відповідає за свою потужність: малі обороти (холостий хід), великі обороти і, в окремих випадках, середні.

В гнізда вставлені голки, мають вигляд маленьких гвинтиків з загостреними кінцями. Голки вставляються в гнізда нещільно: між стінками гнізда і голкою є зазор, через який і надходить у карбюратор паливо. Чим далі в гніздо вставлена голка, тим менше залишається зазор і менше палива надходить всередину. Регулювання карбюратора полягає в підборі правильного зазору на відповідних оборотах.

Усередині кожуха карбюратора знаходиться голка високих обертів. Вона регулює надходження повітря на всіх оборотах, від неї залежить загальна продуктивність двигуна, хоча в основному від її положення залежить паливна суміш для високих обертів.

Далі в справу вступає голка низьких оборотів або холостого ходу. Її зазвичай розташовують усередині карбюратора, і вона регулює кількість палива, що надходить після першої голки. Без неї на низьких оборотах палива в суміші буде занадто багато. При підвищенні оборотів голка виймається з гнізда, і в циліндри надходить стільки палива, скільки відміряла перша голка.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!