» » » Як відрегулювати карбюратор?

Як відрегулювати карбюратор?

Як відрегулювати карбюратор?

Чи під силу звичайному автолюбителю регулювання карбюратора? Як відрегулювати карбюратор, не звертаючись до автомеханіка? Виявляється, це не так вже й складно.

Регулювання виконується при справній паливній системі, правильному зазорі на контактах переривника, точно виставленому запалюванні і справних свічках. Холості оберти двигуна регулюються двома гвинтами: кількості і якості.

Як правильно відрегулювати карбюратор

Прогрійте двигун до 80 ° С і повністю відкрийте повітряну заслінку в карбюраторі. Загорніть до відмови гвинт якості, після чого відверніть його на 2-2,5 обороту. Гвинт кількості вверніть на 1,5-2 обороту починаючи з положення, коли він повертає важіль на осі дроселя. Незалежно від положення гвинта якості, вивертають його, збільшуючи тим самим мінімальні обороти двигуна. Обертанням в одну або іншу сторону гвинта якості необхідно домогтися максимальних обертів, положення дросельної заслінки при цьому не змінюється. Потім, обертаючи наполегливий гвинт дросельної заслінки, а потім встановіть мінімальні, але усталені звороти. Повторивши подібні маніпуляції два-три рази, ви знайдете оптимальне положення гвинтів, ніж та забезпечите необхідну якість і кількість суміші, а значить - і економічну роботу вашого двигуна.



Точність регулювання перевіряйте шляхом різкого відкриття і закриття дросельної заслінки. Продовження нормальної роботи двигуна підтвердить правильно виконану регулювання. При перебоях в його роботі обережно поверніть гвинт якості до упору, зламавши при цьому обмежувальну заглушку, і добийтеся необхідних мінімальних оборотів, використовуючи гвинт кількості, як описано вище. Пізніше встановіть нову заглушку. Правильно відрегульована система холостого ходу повинна забезпечувати обертів, передбачені заводською інструкцією.

У статті дано загальні рекомендації. Якщо ж вас цікавить, як відрегулювати карбюратор на ВАЗі, то, пройшовши по засланні, ви отримаєте інструкції по регулюванню таких популярних ВАЗівських карбюраторів, як «Солекс» і «Озон».



Увага, тільки СЬОГОДНІ!