» » » Чому глухне машина?

Чому глухне машина?

Чому глухне машина?

Навряд чи для будь-якого з нас можуть бути приємні спогади про заглухлим на середині шляху автомобілі. Ще неприємніше, коли передумов lдля цього не було. Неприємність цього моменту посилюється тим, що визначити поломку в більшості випадків дуже не просто. Вона може полягати і в системі живлення авто, і в електричній частині. Причина подібних проблем може критися в несправності датчиків, відсутність герметичності з`єднань, порушення роботи фільтрів.

Пошук відповіді на питання щодо того, чому глухне машина не так вже й простий, але для вас він буде простіше, якщо ви будете слідувати деяким з рекомендацій, даних у цій статті.

  • Подумайте, що турбувало вас у вашій машині до того, як вона заглохла? Можливо, вона здригалася. Тоді необхідно проаналізувати паливну систему. Аналіз включить в себе перевірку наявності бензину в баку і перевірку його якості, якщо бензин в бензобаку є.
  • Можливо, ви давно не міняли паливний і повітряний фільтри. Якщо це так, в двигуні порушиться процес сумішоутворення внаслідок сильного засмічення фільтрів. Може не вистачати або одного компонента, або іншого. Як результат - втрата потужності, смикання і ваша машина глухне. Власне, тут криється відповідь на питання, що стосується того, чому глухне машина на ходу.

Інші проблеми, що викликають поломку авто

  • Проблеми в паливній системі. Серед таких проблем може бути цілий ряд несправностей - паливного насоса, датчика холостого ходу, засмічення цього датчика або засмічення інжекторів. У разі засмічення, інжектор і датчик холостого ходу потрібно прочистити спеціальними засобами.
  • Попадання зайвого повітря. Це може статися через відсутність нормальної щільності з`єднань, дірявих патрубків. Усунути цю поломку можливо в разі заміни трубок, підтяжки хомутів. Головна складність тут полягає в тому, щоб знайти місце порушення герметичності.
  • Неполадки в електричній частині. Почніть перевірку з високовольтної частини - викрутити свічки, подивіться їх. Якщо потрібно просушити їх, зробіть це. Перевірте дроти свічок, центральний провід.
  • Поломки в системі запалювання. Основна поломка системи запалювання - збивання з попередньо встановлених налаштувань.
  • Недостатнє іскроутворення. Іскри на свічках може бути недостатнім через вологи та бруду. Бруд зазвичай скупчується в районі свічкових отворів. Щоб усунути цю несправність почистіть контакти.

Чому машина глухне на холостих обертах

Цьому явищу є декілька причин:

  • Несправність датчика холостого ходу. Адже саме він відповідає за час запуску двигуна вашого авто. Поломка усувається заміною датчика, яка, в свою чергу, виробляється порівняно легко.
  • Засмічення дросельної заслінки авто. Необхідно прочистити заслінку.
  • Поломка датчика положення дросельної заслінки. Він змінюється тільки після прочищення дросельної заслінки.


В цілому, ми позначили загальні причини ситуації, коли глухне автомобіль. У більшості ситуацій досвідченому автомобілісту під силу зробити самостійний ремонт заглухлого автомобіля. Так, наприклад, датчики положення дросельної заслінки і холостого руху на автомобілях російського виробництва змінюються за кілька хвилин.

Однак, якщо ви не маєте якихось серйозних пізнань в пристрої автомобіля, вам слід скористатися послугами автосервісу. Зрештою, краще довіритися профі, ніж будь-кому.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!