» » » Чому не заводиться машина?

Чому не заводиться машина?

Чому не заводиться машина?

Автомобіль в даний час є постійним супутником людини. Але іноді настає такий момент, що він відмовляється нормально працювати. Причини, чому не заводиться машина, можуть бути самі різні. Однак існує певна послідовність дій, виконуючи які можна знайти несправність. Отже, розберемося, що ж потрібно робити, якщо «залізний друг» прихворів. Розглянемо послідовність, дотримуючись якої, можна визначити несправність.

Якщо автомобіль не заводиться і не подає ніяких «ознак життя», то спочатку необхідно перевірити стан акумуляторної батареї. Насамперед включаємо освітлення в салоні. Якщо світло загорівся, то повертаємо запалювання і намагаємося запустити двигун. Коли обертання стартера здійснюється вкрай повільно - розбираємося з АКБ. Причиною цього може стати залишений на ніч включене світло фар або погано зачинені двері багажника, де горіла підсвічування (особливо швидко розряджається акумулятор в зимовий період часу). Також причиною може бути поганий контакт клем.

Якщо акумулятор повністю справний і жваво обертає колінчастий вал, а машина не заводиться - необхідно перевірити наявність палива в баку автомобіля, а також справність системи подачі палива. Але перед цим загляньте в блок запобіжників і перевірте їх цілісність. Якщо плавкі запобіжники в порядку, паливо є в баку і подається - залишається тільки система запалювання. Насамперед перевіряємо наявність іскри. Знімаємо центральний провід з котушки і кладемо його на метал з хорошою «масою». Запускаємо двигун, якщо починає проскакувати іскра, то - все в порядку. Далі переходимо до свічок запалювання. Необхідно перевірити зазори, а також видалити нагар і прожарити свічки. Також необхідно перевірити цілісність високовольтних проводів, а також інші контактні з`єднання. Необхідно видалити вологу з трамблера і контактів.



Якщо навіть після проведення цих заходів автомобіль не запускається - то причини, чому не заводиться машина, полягають, найімовірніше, в паливній системі. Може бути засмічений паливний фільтр, або шланг. Якщо ж замість обертання лунає просто клацання, то це свідчить про несправність стартера. Заводимо автомобіль з «штовхача» і їдемо на найближчий автосервіс. Бувають і такі випадки, що акумулятор повністю справний, однак, стартер не обертається, то причина несправності може полягати в зіпсованому замку запалювання. Перевірити вірність роботи можна досить просто:

  • включаємо запалювання. При цьому повинні загорітися контрольні лампочки.
  • включаємо ближнє світло
  • повертаємо ключ до кінця. При правильній роботі світло фар помітно потьмяніє. Якщо цього не станеться - то замок запалювання несправний. Виходом з даної ситуації буде виклик майстра на місце, або буксирування автомобіля в автосервіс.

Якщо під час поїздки автомобіль раптово заглох - то причин всього кілька. Перша найбільш ймовірна - порвався ремінь ГРМ. Якщо з ним все в порядку - перевіряємо систему запалювання і паливо. Якщо автомобіль випадково потрапив в глибоку, велику калюжу і заглох, то необхідно дістати його з води і витерти високовольтні дроти і кришку трамблера. Почекати 15 хвилин і запустити двигун. Найімовірніше, він спокійно заведеться. Ці прості правила допоможуть вийти переможцем з будь-якої, навіть найскладнішої ситуації і з`ясувати, чому не заводиться машина.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!