» » » Чому немає іскри?

Чому немає іскри?

Чому немає іскри?

Неприємності, пов`язані з перебоями в системі запалювання автомобіля, найчастіше пов`язані з серйозними проблемами в роботі двигуна і неможливістю його запуску. Як зрозуміти, чому іскра між електродами свічок слабка або з якої причини її немає? На ці питання повинен знати відповіді будь-який водій, так як неполадки в системі запалювання можуть проявитися в будь-який час і застати вас зненацька. При цьому ви можете бути присутнім в таких місцях, від яких станція технічного обслуговування видалена на десятки кілометрів. Тоді вам доведеться особисто вирішувати утворили проблеми. У даній статті ми допоможемо відповісти на питання: «Чому пропала іскра в системі запалювання і як це виправити?», Щоб ви без зусиль могли впорається з цією неприємністю.

Пошук несправності

Щоб з`ясувати, чому немає іскри, потрібно в першу чергу оглянути дроти і блоки системи запалювання. Якщо там присутні сліди масла, води або бруду, то необхідно протерти їх начисто сухою тканиною. Потім пробуєте завести автомобіль. Якщо це не допомогло, то продовжуєте далі. А саме, проводите огляд проводів високої напруги. Вони неодмінно повинні бути в повному порядку, з відсутністю будь-яких порушень ізоляції. У разі виявлення серед них «розкуйовджених», потрібно провести їх заміну на нові.

У разі відсутності позитивного результату після ревізії проводів, пробуєте перевірити стабільність контактів. Для цього потрібно просто придушити їх руками. Якщо іскра не з`явилася, пробуєте перевірити справність свічок. Вони можуть мати такі неполадки:

  • замикання на масу;
  • ланцюг низької напруги має пошкодження у вигляді обірваного проводу;
  • вихід з ладу котушки запалювання;
  • несправність розподільника.


Щоб почати пошук іскри в проводах свічок, необхідно знімати з кожної з них наконечники. І по черзі їх підносити, на відстань меншу одного сантиметра, до найближчої металевої частини автомобіля, яка не пофарбована. При цьому включайте стартер на пару секунд. Тут же дивіться на нього і робите висновок з з`являються звідти іскор. Якщо вони часті і яскраво-білі з блакитним відтінком, то все в нормі. А поява іскор фіолетового, червоного або жовтого кольорів свідчить про несправність системи запалювання.

Якщо іскра все ще відсутній, то беретеся за тестування котушки запалювання. Для цього, знайшовши кришку розподільника-переривника, витягаєте з неї центральний провід, що йде від котушки. Перевіряєте його іскри способом, аналогічним перевірці січей. Їх наявність говорить про те, що котушка справна, а проблема найімовірніше полягає в переривнику-розподільнику. При відсутності іскор можна зробити висновок про несправності якраз самої котушки. Також це може свідчити про обрив в ланцюзі низької напруги.

Як виправити переривник-розподільник



Проводимо огляд кришки розподільника зсередини. У разі відсутності пошкоджень промиваємо її бензином. А при наявності тріщин її необхідно замінити на нову. Для перевірки «зависання» центрального вугільного контакту, переміщаємо його пальцем.

При здійсненні перевірки цілісності ізоляції ротора, розкладаємо з зазором електрод ротора від центрального високовольтного проводу. Після чого включаємо запалювання і рукою виробляємо замикання-розмикання контактів переривника. У разі появи в зазорі іскор, можна робити висновок про несправності самого ротора. Він в даному випадку змінюється на новий.

Для перевірки ланцюга низької напруги потрібна буде «контролька» - це лампочка в 12 вольт, що має потужність до трьох ват. Один провід, що йде до лампи з`єднуємо з клемою низької напруги, а другий з масою автомобіля. Після чого виробляємо вручну замикання контактів переривника-розподільника і включаємо запалювання. В даному випадку якщо ланцюг справна, то при розімкнутих контактах, лампа буде горіти, а при замкнутих немає. Погасла у разі роз`єднання лампа свідчить про несправність первинної обмотки котушки запалювання або проводів її низької напруги. Постійне горіння лампи, і при замиканні і при розмиканні, говорить про наступні причини несправності:

  • Про надмірному окисленні контактів переривника. Їх необхідно зачистити і відрегулювати зазор.
  • Про обриві проводу, що йде від важеля до клеми.
  • Про обриві проводу, який зв`язує корпус з рухомим диском переривника-розподільника.

Доброю вам дороги і менше поломок.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!