» » » Як підключити стартер?

Як підключити стартер?

Як підключити стартер?
Як підключити стартер?

Нормальний запуск двигуна машини неможливий без налагодженої системи запуску, і якщо правильно під`єднати АКБ (акумуляторну батарею), вона без проблем дасть сигнал до включення стартера. З нашої статті ви дізнаєтеся, як підключити стартер в автомобілі, а точніше, як під`єднати тягове реле самостійно.

Підключаємо реле до стартера

Отже, перш за все необхідно переконатися, чи є у вас інструменти: АКБ, щуп і елемент системи запуску двигуна. Система запуску двигуна складається і функціонує завдяки наступним складовим: АКБ, стартер, реле, проводи, вимикачі запалювання і система блокування запуску.

Тепер давайте розберемося, що відбувається, коли ви заводите машину. Коли ви повертаєте ключ у замку запалювання, напруга від АКБ проходить через стартер, потім відбувається зміщення реле, шестерня приводу з`єднується з маховиком, контакти замикаються, і двигун заводиться.



Для того щоб ви змогли відрегулювати систему, необхідно відключити дроти обмотки напруги від реле (висновок позначений як «М»). Потім вимкніть АКБ (ту, що розрахована на 12В), підключіть її з висновком «М» і «S» (таке позначення ви також побачите на висновках). Після виконаних вами дій станеться зсув шестерні приводу. Щоб під`єднати реле до стартера, потрібно щупом зробити огляд зазору між шестернею і упором. Якщо є необхідність, можете зробити регулювання прокладки між реле і приводом, знявши або відповідним чином встановивши її.

Корисні статті та схеми

Про те, як зробити перевірку стартера, ви зможете дізнатися з нашої статті Як перевірити стартер. Для перевірки обмотки реле необхідно підключити до стартера все елементи за стандартною схемою.

Перш ніж провести підключення, спочатку від`єднайте провід обмотки напруги (відключати від виведення з позначенням «М»). Якщо все в порядку, шестерня зміститься в необхідне положення. Якщо ж у вас виникли якісь питання по ремонту, пропонуємо відвідати наш чудовий розділ зі статтями Ремонт автомобіля.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!