» » » Як підключити фари?

Як підключити фари?

Як підключити фари?

Трапляються моменти, коли через стандартних головних фар автомобіля може статися аварія. Не завжди вони можуть добре освітлювати дорогу попереду машини, їм заважають проливні дощі, туман, снігопад. У такій ситуації, варто задуматися про запобігання зіткнення і встановити галогенові або протитуманні фари, які будуть служити додатковим джерелом світла.

необхідні матеріали

Якщо ви ще не знаєте, як підключити фари, не хвилюйтеся. Давайте спочатку визначимося з матеріалами, які для цього будуть необхідні:

  • самі фари,
  • два запобіжники,
  • дроти,
  • реле включення,
  • колодки під реле і запобіжники,
  • Кнопка увімкнення,
  • набір викруток та ключів,
  • термозбіжна трубка,
  • ізоляційна стрічка,
  • колодки-затискачі для того, щоб підключати дроти в розрив ланцюга.

Як підключити додаткові фари

  1. Для початку виберіть фари. Ринкові автомагазини надають широкий вибір продукції, але якщо в вашому автомобілі є штатні кріплення для фар, то краще купуйте їх. Не забудьте уточнити, чи є в цьому комплекті з фарами сертифікат відповідності ГОСТу. Щоб не купувати окремо реле, запобіжники і проводку, переконайтеся, що вони входять в комплект.
  2. Тепер, коли все необхідне вже є, можна приступати безпосередньо до самої установки фар. Якщо в бампері є штатні місця, встановлюйте фари на них. У разі їх відсутності, встановлювати фари потрібно відповідно до Технічного регламенту, мета якого - безпека транспортних та колісних засобів.

    Тепер необхідно від фар провести проводку. Візьміть по одному дроту від кожної фари і прикрутіть їх до будь-якого вподобаного місця на кузові. Решта дроти (їх залишиться два) помістіть в гофру з пластика. Уздовж штатної проводки і до перегородки двигун-салон, простягніть цю гофру, попередньо закріпивши її пластиковими хомутами. Провід заводите ближче до щитка запобіжників і реле в салоні автомобіля.

  3. Наступний етап - робота в салоні. Подивіться, чи є гнізда під запобіжниками і реле. Через два запобіжники, які працюють окремо, підключіть проводи фар. До виходу під номером 86 реле, потрібно приєднати виходи з запобіжників, які перед цим з`єднати в один. До кузову машини, підключаємо вихід під номером 87. До позначення «+» підключаємо номер 85. «+» - це або провід акумуляторної батареї, або ж «+» контакту №85.
  4. На закінчення, встановіть кнопку для включення нових фар. Вийміть заглушку з передньої панелі, якщо на ній є місця під кнопки, для вільної роботи з проводами. У кнопок є світловий індикатор і висновки, за допомогою яких включається індикація, їх потрібно з`єднати з проводкою від інших кнопок, паралельно підключити плюсовій контакт управління. Вихід №2 з контакту управління кнопки з`єднайте з виходом №30. Закріпіть за місцем проводку, включіть запалення. Все готово!

Як підключити протитуманні фари



Матеріали: протитуманні фари, реле з колодкою, дроти, чорна ізоляційна стрічка, викрутка, бокорізи, колодка з запобіжником 15-20А, хомути, гофра, дриль.

  1. Закріпіть фари в бампері в спеціальних нішах. Кожна фара має провід «+» і «-». Один з них приєднаєте до кузова, два інших - до реле, вставлене в колодку. Реле тягнемо під торпеду в салоні, а дроти від нього до кнопки вкл / викл фар.
  2. Провід укладіть в гофру і простягніть до штатної проводки хомутами.

Сподіваємося, стаття змогла допомогти розібратися, як правильно підключити протитуманні фари.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!