» » » Як підключати туманки?

Як підключати туманки?

Як підключати туманки?
Як підключати туманки?

Найголовнішим в протитуманних фарах є точна подача світла. Якраз це має безпосередній вплив на освітлення дороги. Після установки ВТФ велике значення має те, наскільки правильно буде відрегульований кут падіння світла фар, тоді навіть в погану погоду при невеликій швидкості пересування противотуманки зможуть забезпечити вам видимість на дорозі в десять метрів.

Варто зауважити, що підключення туманок справа не настільки складне, як може здатися, головне - це вміння поводитися з інструментами і знання розташування основних вузлів автомобіля. Однак якщо ви, що називається, "повний нуль" в цій справі, то питання, як підключати туманки, слід вирішувати виключно в автосервісі.



Як встановлювати протитуманні фари? Для початку перевірте, чи все у вас є. Для установки туманок потрібно:

  • противотуманки,
  • запобіжник на 15 ампер,
  • ізоляційна стрічка, дроти,
  • реле і колодка ВТФ,
  • кнопка включення туманок.

Схема підключення

  1. Спочатку зніміть центральну панель, там ви побачите пару лампочок підсвічування, самі лампочки не будуть потрібні, вам потрібно рукою намацати на кінці проводів двоконтактний роз`єм. Саме до нього і буде прикріплюватися один з контактів на реле.
  2. Потім візьміть перший проводок і прикріпіть його до гнізда, який знайшли, інший дріт слід прикріпити до кнопки.
  3. Після цього необхідно проводок провести до реле, таким чином, у вас повинна утворитися ланцюг в 12 Вольт.
  4. Наступним кроком буде протягування 87 контакту до АКБ. При цьому буде краще, якщо ви поставите запобіжник якомога ближче до акумулятора.
  5. Контакт 86 слід закинути на кузов.
  6. І заключним кроком буде сама установка фар. Кожна фара має два дроти - плюс і мінус. Мінус потрібно закинути на кузов, а ось плюс з обох фар спочатку з`єднайте, а потім протягніть до акумулятора. Потім потрібно підняти його на реле і підключити до гнізда номер 30. Постарайтеся зробити так, щоб дроти не було видно.

Ось і вся схема підключення протитуманних фар. Можете перевірити їх у дії. Як підключити інші аксесуари, ви можете подивитися в розділі Автомобільні аксесуари.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!