» » » Як підключити сигнал через реле?

Як підключити сигнал через реле?

Як підключити сигнал через реле?
Як підключити сигнал через реле?

Підключення сигналу через реле вирішує відразу ж безліч проблем, головна з яких - електроліз проводів через несприятливі умов експлуатації автомобіля (бруд, волога).

Що знадобиться?

Розбираючись, як підключити сигнал через реле, на самому початку треба запастися всім необхідним. У такому випадку знадобиться:

  1. Провід (максимальна довжина - півтора метра).
  2. Набір клем: 4 шт. «Мама» - 1 шт. "батько".
  3. Набір для паяння.
  4. Реле.
  5. Звуковий сигнал.

Порядок підключення звукового сигналу

Зібравши всі необхідні елементи, тільки тепер можна переходити до найголовнішого дії - підключення.

  1. Перший хід, як під`єднати сигнал через реле: зняти клему «-» з акумулятора.
  2. Далі треба зняти звуковий сигнал, а на його місце встановити реле.
  3. Варіанти з`єднання проводів
  4. На «+» провід, який підключав звуковий сигнал, встановлюється так звана «п`явка». До неї приєднується провід довжиною приблизно 15 см з клемами «тато» - «мама»;
  5. Якщо немає можливості встановити «п`явку», можна зачистити плюсової провід, далі припаяти до нього шматочок дроту з клемою «мама». Місце спайки треба герметизувати ізоляційною стрічкою або попередньо одягненою термоусадкой.
  6. Далі провід «+» треба підключити до реле. Для цього до 86-му і 30-му контактам підключається дріт з новоутвореним відростком.
  7. Йдемо далі, розбираючись, як підключити сигнал на ВАЗ або будь-який інший автомобіль. Тепер потрібно підключити до реле залишився мінусовий дріт. Для цього треба використовувати 85-й контакт.
  8. На що залишився 87-й контакт реле підключається звуковий сигнал.
  9. Останній крок: надівається «-» на акумулятор.

Підключення повітряного сигналу



Якщо потрібно підключити не електричний, а повітряний звуковий сигнал, порядок підключення буде практично такою ж, як і описано вище. Відмінність полягає в тому, що провід від реле йде не на сам звуковий сигнал, а на компресор (двигун, який подає повітря в сигнал). А вже до компресора через трубочки підключаються дудки пневмосигнала.

При натисканні на клаксон повітря від компресора подається в дудки. За допомогою мембрани, встановленої в них, і виходить звуковий сигнал.

Про те, як самому підключити фари, ви зможете прочитати в нашій статті Як підключити фари.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!