» » » Для чого потрібно реле?

Для чого потрібно реле?

Для чого потрібно реле?

Про те, для чого потрібно реле, мабуть, знає кожен автомобіліст. Однак якщо ви зіткнулися з цим уперше, давайте розглянемо основні функції і принцип роботи реле.

призначення реле

Реле являє собою електричний пристрій по типу вимикача. Як і будь-який вимикач, реле призначене для замикання і розмикання ділянки електричного кола. Існують різні типи реле, які відрізняються по керуючому сигналу, а також виконання. Найбільшого поширення в даний момент отримали електромагнітні реле.

Говорячи професійною мовою, реле служить для комутації струмів. Говорячи простою мовою, реле призначається для включення за допомогою малого струму (наприклад, за допомогою сигналу, що виходить від кнопки) ланцюгів з великим струмом.

Реле використовуються, коли різні виконавчі пристрої, наприклад, генератор, стартер і інші, споживають великий струм, тобто щоб малим струмом включити ланцюга з великим струмом. Реле встановлюється, наприклад, між кнопкою включення двигуна і стартером. Таким чином, відбувається зниження навантаження. В іншому випадку кнопка б розплавилася.

Електромагнітне реле є відносно простим пристроєм і складається з:

  • електромагніту, який виглядає як електричний провід, намотаний на котушку;
  • якоря, що представляє собою пластину з магнітного матеріалу;
  • перемикача.

Якщо вам потрібно здійснити підключення реле, рекомендуємо до прочитання статтю Як підключити реле.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!