» » » Чому не горить світло?

Чому не горить світло?

Чому не горить світло?

Іноді може виникнути ситуація, коли перестає працювати дальній або ближнє світло фар. Виявивши неполадки, автомобілісти замислюються над тим, чому не горить світло. Всі проблеми можна вирішити, але спочатку необхідно визначитися з причиною поломки.

Розглянемо кожну з них.

можливі несправності

Причин, за якими може не працювати ближній або дальній світло фар, може бути кілька. Наведемо основні з них.

несправність спіралі

Якщо у вас не горить світло, то насамперед необхідно перевірити спіраль, яка встановлена усередині лампи автомобільних фар. Варто відзначити, що лампа містить дві спіралі, кожна з яких відповідає за включення певного світла (дальнього або ближнього). Полагодження спіраль не можна. Єдиний вихід - замінити спіраль на нову.

Вихід з ладу запобіжника

Якщо зі спіраллю все в порядку, варто звернути увагу на запобіжники, так як часто проблема криється саме в цьому.

Рішення проблеми - заміна згорілого запобіжника. До речі, дана несправність - найдешевша в усуненні.

Варто відзначити, що запобіжник дуже часто виходить з ладу на машинах іноземного виробництва з кількох причин: замикання проводів або їх погана фіксація з запобіжником.

окислення проводки



Дуже часто світло не горить через те, що окислюються дроти в місцях з`єднань ламп, реле і блоку запобіжників. Провід можуть від`єднатися, окислюватися, що призведе до відсутності подачі енергії і непрацюючим фарам. Усунути проблему можна самостійно. Для цього слід зачистити дроти і надійно закріпити назад.

Якщо ж проблема не в цьому, то, можливо, стався обрив проводу. В даному випадку необхідно продзвонити проводку і знайти місце надриву. Зробити це можна своїми силами, але якщо ви сумніваєтеся, чи вийде у вас, то зверніться за допомогою до професіоналів в сервісний центр.

Також в разі надриву фахівці рекомендую повністю замінити проводку, щоб уникнути подальших проблем.

несправність кнопок

Поломка кнопки перемикання дальнього або ближнього світла фар також може бути причиною того, що світло не включається. Якщо дефект незначний (окислення або від`єднання проводу), то все можна відремонтувати своїми силами, а якщо кнопка зламана, необхідно замінити її. Навіть якщо на матеріалі невелика тріщина або злам, то краще за все повністю замінити деталь, так як підклеєними або відремонтована одиниця може прослужити недовго.

відсутність контакту

Також необхідно перевірити правильність підключення контакту мінус, який йде від лампочки на масу автомобіля. У разі виявлення неправильного приєднання необхідно підключити правильно і добре зафіксувати з`єднання.

Реле включення світла

Якщо на вашому автотранспорті встановлено реле, яке відповідає за включення і виключення світла, то, можливо, причина неполадки криється саме в ньому. Спочатку потрібно перевірити працездатність реле. Якщо проблема не в самому приладі, то необхідно перевірити підключення реле до фар.

Про інші несправності і поломки, а також варіанти їх усунення можна дізнатися зі статей розділу Ремонт автомобіля.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!