» » » Як перевірити свічку?

Як перевірити свічку?

Як перевірити свічку?

Багатьом автолюбителям відомо, що термін служби свічок запалювання автомобіля розрахований приблизно на 30 тисяч кілометрів пробігу. Однак це при нормальній роботі. А якщо врахувати низькоякісне паливо, яке заливають в автомобілі на наших заправках, а також численні пробки, з якими регулярно стикається будь-який міський автолюбитель, то зовсім не дивно, що свічки, частіше за все, не дотягують до цього показника. Про те, як перевірити свічку напруження, ми і поговоримо в цій статті. А почнемо з того, як можна практично відразу визначити, що одна зі свічок вийшла з ладу.

Як перевірити свічки напруження

Одним з найважливіших сигналів виходу з ладу свічки напруження є нестійка робота двигуна на холостих обертах. Також слід насторожитися, якщо раптом у двигуна зменшилася потужність. У багатьох випадках причина зниження потужності полягає саме в поломці свічки. У цьому випадку потрібно обов`язково продіагностувати стан свічок.

Ось вам простий спосіб, як перевірити свічку запалювання. Спеціальним свічним ключем викрутити свічки і огляньте їх. При огляді звертайте особливу увагу на ізолятори свічок. Якщо там є тріщини, значить або ви використовуєте бензин з низьким октановим числом, або відбувається несвоєчасне запалювання, в результаті чого також можуть утворитися тріщини. До речі, про ранньому запалюванні може також говорити і оплавлення електродів - центрального і / або бокового.

Як перевірити іскру на свічках

Для того, щоб знайти несправну свічку, нам потрібно спочатку очистити всі свічки від нагару і за допомогою спеціального щупа відрегулювати зазор між електродами, після чого надіти на свічку провід, а її саму притиснути до мотору - точніше, до металевої частини двигуна. Це необхідно зробити для забезпечення електричного контакту.

Тепер на кілька секунд включите стартер і подивіться на колір іскри на свічках. Справна свічка матиме іскру яскраво-блакитного кольору, якщо ж свічка несправна або не працює зовсім, то іскра буде або червоною, або її не буде зовсім. Хоча відсутність іскри може ще не говорити про несправності самої свічки. Можливо, вся справа в дроті високої напруги.



Цілком можливо, у нього є тріщини в ізоляції, через що відбувається втрата напруги, а отже, і свічка не в змозі запалити паливно-повітряну суміш. У цьому випадку просто замініть дріт високої напруги.

У сучасних автомобілях за розподіл подачі напруги відповідає спеціальний електронний комутатор. Тому при відсутності запалювання, проблема може бути саме у відмові комутатора, який в цьому випадку підлягає заміні. Що стосується машин старого зразка, то розподілом напруги в них займається ебонітовий трамблер. Якщо в його корпусі спостерігаються тріщини, то саме вони і є причиною витоку електрики, і трамблер теж необхідно замінити.

Як перевірити реле напруження свічок

Це можна зробити за допомогою приладів - тестерів. Для цього спочатку від`єднайте реле розжарювання. Тепер візьміть вольтметр і підключіть його до клеми власника (30) і масі. Якщо напруги немає, потрібно перевірити, чи йде напруга від батареї. Тепер приєднуємо вольтметр до іншої клеми (86) і масі і включаємо запалювання. Те ж саме - якщо напруги немає, перевіряємо напругу від батареї.

Якщо ж напруга є, потрібно перевірити провід високої напруги, який йде до свічок розжарювання і замінити його в разі потреби. Якщо ж справа не в проводі, замінити потрібно реле напруження свічок.

Реле можна легко перевірити за допомогою омметра. Спочатку перевіряємо відсутність опору між клемами 30 і 87, потім подаємо напругу батареї на клеми 85 і 86. Якщо при цьому реле не включилося, а опір між клемами 30 і 87 не дорівнює нулю, проблема саме в реле напруження, яке і потрібно замінити.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!