» » » Чому не заводиться ваз?

Чому не заводиться ваз?

Чому не заводиться ВАЗ?

Вітчизняні машини, втім, як і автомобілі іноземного виробництва, дуже часто виходять з ладу.

Якщо в потрібний момент ваш транспортний засіб не завелося, то необхідно розібратися, чому не заводиться ВАЗ.

Можливі причини

ВАЗ може не заводитися з кількох причин, починаючи неякісним бензином і закінчуючи несправностями карбюратора. Про все докладніше.

неякісний бензин

Дана причина досить поширена, тому майстри по ремонту машин рекомендують заправлятися на перевірених заправних станціях. На неякісному паливі ви зможете проїхати якусь відстань, але потім машина може зупинитися, і доведеться чистити фільтри і промивати карбюратор.

відсутність бензину

Іноді буває, що бензин швидко закінчується через те, що десь утворилася витік або просто водій не стежив за витратою палива. В такому випадку необхідно заправитися - і можна далі продовжувати рух. Багато водіїв старих автомобілів скаржаться, що у них просто бензин зливали, якщо машина довго стояла на одному місці.

проводка



Не варто забувати і про якість проводки. Іноді через невелику надлому може не заводитися машина, а причину знайти досить складно. Тому пропонують спочатку перевірити проводку (продзвонити її), а також прочистити дроти (окислення або неправильне підключення проводки також впливають на роботу транспортного засобу).

акумулятор

Сів або вийшов з ладу акумулятор також може бути причиною того, що машина не заводиться. Якщо причина в цьому, то можна замінити його на новий або ж приєднати акумулятор від сусідньої машини (тобто «підкорити акумулятор»). Також необхідно перевірити дроти, якими приєднаний акумулятор.

стартер



Несправність стартера також може бути причиною непрацездатності машини. Якщо ви підозрюєте, що причина в цьому, то перш ніж знімати сам стартер, необхідно перевірити проводку на обриви, а також рівень заряду акумулятора. Низький заряд акумулятора призводить до поганої роботи стартера.

Також варто відзначити, що якір стартера не може обертатися, якщо наконечники проводів окислені. У такому випадку їх необхідно зачистити і знову підключити. Також може бути замикання якоря «на масу», а також важіль або муфта могли вийти з ладу - дані поломки можна виявити, розібравши стартер.

Несправність насоса або паливного фільтра

Якщо насос не качає паливо, то варто звернути увагу і на цю причину. Можливо є десь розрив. Або ж може бути забитий паливний фільтр. У будь-якому випадку необхідно прочистити фільтр і уважно переглянути насос.

Свічки запалювання

Варто відзначити, що несправні свічки запалювання в більшості випадків призводять до проблем в роботі двигуна. Це може бути холостий хід, ривки, плаваючі обороти. Свічки необхідно зняти і уважно оглянути. Якщо на ізоляторі є тріщини, забруднення або плями, а також електроди чорного кольору, якщо замаслена або зіпсована різьблення, то необхідно замінити свічки. Якщо проблема була в свічках запалювання, то машина повинна завестися.

карбюратор

Неправильна робота карбюратора є, мабуть, найпоширенішою проблемою. Крім того, тут несправностей може бути багато. Це може бути як засмічення жиклерів, так і несправність одного з клапанів, також може не повністю закриватися повітряна заслінка перед пуском. Однією з причин може бути несправність діафрагми або замка запалювання. Якщо у випадку з засміченням проблему можна швидко усунути, прочистив жиклери, то у всіх інших випадках необхідно знімати карбюратор, шукати проблему і усувати її.

датчик запалювання

Якщо ваш датчик запалювання сповіщає про можливу проблему, то необхідно розібратися, з чим це може бути пов`язано. Можливо просто несправна лампочка, а може бути проблема і серйозніше, що може привести до того, що машина просто не заведеться.

Про інші проблеми з авто читайте в статтях:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!