» » » Чому смикається машина?

Чому смикається машина?

Чому смикається машина?

Бувають випадки, коли власники автомашин стикаються з прикрою картиною - справно працювала машина раптом починає смикатися і рухатися ривками. Причин того, чому смикається машина, може бути безліч. Однак їх можна згрупувати за визначеними підставами.

Проблеми в системі подачі палива

При інтенсивному збільшенні оборотів, наприклад, при розгоні, автомобіль з карбюраторним двигуном може почати сіпатися через проблеми з карбюратором, зокрема, внаслідок його засмічення або наявності стороннього підсосу повітря. Для усунення проблеми необхідна часткова або повна розбирання карбюратора. При цьому перевіряються рівень палива в камері поплавця, головні жиклери, економайзер, продуваються йдуть до них канали.

Чому смикається машина ваз? Причини можуть критися навіть в погодних умовах. Так, при сильній спеці в бензонасосах цих моделей машин можуть утворюватися пробки з парів бензину, які або погіршують подачу палива в карбюратор, або взагалі його переривають. Найпростіша порада в даному випадку полягає в тому, що на бензонасос кладеться мокра ганчірка, яка його охолоджує.

Причиною ривків автомобіля з інжекторним уприскуванням також можуть бути перебої в подачі палива. Однак тут системою впорскування командує комп`ютер. Без комп`ютерної діагностики тут не обійтися, так як відмова електричного клапана інжектора на дотик і на око не визначити.

Машини, оснащені дизельними двигунами, можуть рухатися ривками через несправність форсунок. Якщо система оснащена плунжерним насосом високого тиску, у форсунок може зависати голка. У системах Коммон Рейл (Common Rail) з насосом постійного тиску і електронним управлінням уприскуванням, швидше за все, вийде з ладу внутрішній електронний клапан.

Проблеми в електричній частині

Машини з карбюраторними двигунами при рівномірному русі можуть почати сіпатися через проблеми в переривнику-розподільнику, несправностей свічок або високовольтних проводів. В цьому випадку несправність визначають шляхом «зриву» проводів. З свічок по черзі знімаються дроти високого тиску. При знятті дроти з непрацюючою свічки обертів двигуна не змінюються. Несправність може критися і в самому проводі. Крім цього, необхідно перевірити, щоб на кришці переривника не було тріщин і обгорілих контактів.



У автомобілів з інжекторними двигунами також можуть виникнути проблеми з несправністю свічок і проводки. Однак фахівці категорично в даному випадку використовувати для діагностики метод «зриву», щоб уникнути більш серйозних поломок.

Проблеми зі зчепленням

Найбільш часта причина того, чому машина смикається при рушанні і взагалі при перемиканні передач, криється в несправності зчеплення. Це може бути і втрата пружності демпферних пружин, і нерівномірний знос накладок. Ще однією причиною може виступити неплотная манжета на коленвалу. Масло з двигуна в цьому випадку потрапляє на фрикційні накладки веденого диска зчеплення.

В автомашинах з автоматичною КПП спостерігається смикання при забиванні фільтра і недостатності рівня масла.

В принципі, навіть справна машина з механічною коробкою передач може почати сіпатися при рушанні, якщо нею керує новачок. Причина криється у відсутності достатньої практики роботи з педалями зчеплення і газу.

Навіть визначивши в загальних рисах причину того, чому смикається машина, найчастіше досить важко знайти конкретну несправність. Звичайно, везінням буде, якщо вона криється в вийшла з ладу свічці або перегорів контакті на високовольтному проводі. Однак в більшості випадків причини криються глибше. Тому якщо термін «конденсатор розподільника» викликає у автовласника легкий острах, розумніше звернутися за допомогою в сервісний центр.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!