» » » Як підключити реле?

Як підключити реле?

Як підключити реле?

Для безпечної поїздки, навіть на короткі відстані, потрібна хороша оптика. На сучасних автомобілях все це вже встановлено, але є машини, на яких потрібно все підключати самостійно. Як підключити протитуманні фари або інші освітлювальні прилади через реле?

Список необхідних інструментів і матеріалів

  1. Запобіжник на 15 ампер;
  2. Кілька метрів проводки (2-3 метра);
  3. Стрічка для ізоляції оголених проводів;
  4. Кнопка, яка буде встановлюватися в салон для включення необхідного обладнання;
  5. Реле й колодка.

Підготовчі роботи

  1. Перше, що потрібно зробити - це зняти приладову панель. Тут будуть вбудовуватися дві лампочки для підсвічування регулятора печі.
  2. Провід з ЦП (кольоровою смужкою) знадобляться в подальших підключеннях, це ніяк не вплине на продуктивність реле.
  3. Знаходимо двоконтактний роз`єм. Це можна зробити, провівши рукою по дроту до самого краю. Даний роз`єм становить неабияку важливість, так як тут буде закріплений перший контакт реле.
  4. Дві частини проводу підводимо до гнізда печі і на кнопку включення.

з`єднання контактів

  1. Підводимо провід до необхідного місця, це можна зробити через 12-вольтную мережу, де присутній 85 контакт, який відповідає за габарити, і далі ведемо на реле.
  2. Після цього 87 контакт протягаємо під педалями автомобіля до клем акумуляторної батареї.
  3. Для правильного підключення, контакти 30, 85, 87 і 86 з`єднуємо в одну схему. Тут і буде розташовуватися запобіжник на 15 ампер. Причому, чим ближче ми його розташуємо до акумуляторної батареї, тим краще.
  4. 86 контакт з`єднуємо з кузовом.
  5. На кожну фару доводиться по два дроти, плюс і мінус. Плюс з`єднується з кузовом і виступає в ролі маси. Провід піднімаємо над реле так, щоб їх не було помітно, і закріплюємо на АКБ.

підказки

З автомобілями Ваз 2110 (і новішими моделями) все простіше, у них вже є відповідні місця для проведення проводів, як в кузові, так і в бампері.



Під час виконання робіт надійно ізолюємо всі дроти. В іншому випадку обладнання буде працювати неадекватно або зовсім незабаром відмовить.

Схема підключення досить легка, впоратися з нею зможе навіть початківець водій. Якщо слідувати запропонованим інструкціям, то ніяких проблем з підключенням реле не виникне. Якщо є неполадки, то ще раз перевірте свої дії на відповідність зазначеного переліку дій.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!