» » » Що знаходиться під капотом?

Що знаходиться під капотом?

Що знаходиться під капотом?

Багато людей в нашій країні мають автомобілі. Але не всі вчилися на автомеханіка, і часто буває ситуація, коли людина купує автомобіль, не розуміючи, з яких деталей він складається, і які функції ці деталі виконують. Звичайно, коли автомобіль в справному стані, і добре їде питання до того, що приводить в рух автомобіль, і як він працює під час їзди, мало цікавлять. Але коли, щось ламається, то тоді потрібні вже знання складу автомобіля, хоча б для того, щоб знати, що приблизно могло поламатися. З цього, кожному потрібно знати хоча б приблизної склад автомобіля. У статті буде розглянуто, що знаходиться під капотом.

Отже, перерахуємо всі частини, що знаходяться під капотом машини. Цими частинами є двигун, радіатор, акумулятор, повітряний фільтр, трамблер, бензонасос, розширювальний бачок, бачок омивача лобового скла, бачки з гальмівною рідиною і рідиною для зчеплення, реле і монтажний блок.

Розташування двигуна

Почнемо з двигуна. Він як завжди знаходиться посередині. Саме завдяки двигуну ваш автомобіль може рухатися. Основою будь-якого двигуна є циліндр. Його ще називають двигуном внутрішнього згоряння. Принцип дії циліндра полягає в тому, що в спеціальних камерах під тиском запалюється бензинова або дизельна суміш. В результаті відбувається вибух невеликої сили, який приводить в рух поршні циліндра, і вони крутять спеціальний вал, який передає через механізм трансмісії обертів на колеса. В результаті ваш автомобіль може зрушитися з місця. Якщо докладніше розглядати циліндр, то це дуже складний механізм з більш ніж шістдесятьма що рухаються. Всі інші деталі, що знаходяться під капотом автомобіля, або допомагають роботі самого двигуна, або створюють механізм управління рухом авто і комфортом авто.

Акумулятор, радіатор і повітряний фільтр

Далі розглянемо інші деталі. Почнемо з акумулятора. Він забезпечує подачу електроенергії в автомобілі під час стоянки і при запуску двигуна. Далі, коли двигун працює, за подачу електроенергії відповідає генератор, який використовує обороти двигуна для створення електроенергії. Також генератор може заряджати акумулятор.



Необхідною складовою автомобіля є радіатор. Його призначення забезпечувати охолодження циліндра. Радіатор в поєднанні з циліндром утворює велике коло, по якому рухається вода або антифриз. Гаряча вода з двигуна подається до радіатора, де і зменшує свою температуру, і з низькою температурою подається знову до циліндра.

В авто під капотом важливим елементом є повітряний фільтр. Він знаходиться зверху на двигуні. Відповідає за очистку повітря, що подається в карбюратор, де повітря перемішується з пальним і далі подається в камери згоряння. Від того, наскільки якісно фільтр очищає повітря, залежить якість роботи двигуна, а в результаті і тяга самого автомобіля.

Розташування інших механізмів



Складним в своєму розумінні є такий елемент як трамблер. Він відповідає за подачу високого струму в свічки загоряння. Свічки одним кінцем знаходяться в камері згоряння і подають іскру, що і викликає згоряння. Крім подачі високого тиску трамблер ще і розподіляє послідовність подачі струму на свічки.

У розширювальному бачку перебуває охолоджуюча рідина в невеликій кількості, і призначена для компенсації безперервно мінливою рідини в охолоджувальній системі двигуна.

Є ще такі деталі під капотом, як бензонасос і реле. Бензонасос подає паливо з бака в карбюратор. На цьому його функція закінчується. Що стосується реле, то воно призначене для первинного запуску двигуна. Саме воно задає перший оборот в двигуні. Являє собою невеликий електричний двигун.

У бачку для відмивання лобового скла знаходиться рідина, призначена для миття вашого лобового скла. Ця рідина подається в жиклера, які і здійснюють миття лобового скла. Для того щоб забезпечити подачу цієї рідини, використовується електронасос.

Під капотом розміщений також монтажний блок. Там в свою чергу розмістили запобіжники, призначені для захисту автомобіля від короткого замикання в електропроводці. Також в монтажному блоці розміщено і реле для подачі звукового сигналу та реле для управління величиною напруги при регулюванні світла фар.

Тепер ви знаєте, що знаходиться під капотом автомобіля - погодьтеся, дуже корисно.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!