» » » Як поміняти термостат?

Як поміняти термостат?

Як поміняти термостат?

Термостат в автомобілі дуже важливий. Він підтримує температуру в двигуні, тим самим не даючи двигуну перегріватися. У цій статті розглянемо те, як зняти термостат в автомобілі і поміняти на інший. Найпоширеніша причина несправності термостата - це корозія. Варто деталь недорого, і міняти її необхідно кожні два роки.

заміна термостата

Розглянемо те, як поміняти термостат. Якщо ваш автомобіль перегрівся, і двигун не набирає певну температуру, це означає, що термостат прийшов в несправність. Термостат сприяє руху охолоджуючої рідини в двигуні по малому і великому колі. Ремонту він не підлягає, тому його відразу треба міняти на новий.

  • Для початку знайдіть, де знаходиться запчастина і як вона розташовується. Розташована деталь біля патрубка охолоджуючої системи і підходить прямо до двигуна.
  • Придбайте новий термостат, не забудьте перед цим ознайомитися з інформацією про дані автомобіля (яка модель і рік випуску). Тип термостата повинен відповідати марці автомобіля, якщо немає відповідності, зверніться в сервісний центр з обслуговування.
  • Наступний крок - зливаємо з радіатора і двигуна охолоджувальну рідину. Для цього викручуємо спеціальну зливну пробку в нижній частині радіатора і на корпусі двигуна. Рідина потрібно зливати в ємність, об`ємом 8-10 літрів, з огляду на обсяг охолоджуючої системи. Зливні пробки краще відразу закрутити, щоб не забути.
  • Уважно подивіться і запам`ятайте, як закріплений термостат. Трубки системи охолодження необхідно від`єднати від термостата, в основному їх три - верхня, середня і нижня. Для цього спочатку знімаємо хомути, які утримують трубку і нашу деталь викруткою, гайковим ключем або плоскогубцями. Якщо двигун автомобіля ще гарячий, будьте обережні, що залишилася рідина може нашкодити вам.

Як підключити термостат

  • Якщо наша деталь закріплена на корпусі двигуна, то викручуючи болти кріплення, ви зніміть зламаний термостат. Також треба буде замінити прокладку між його корпусом і двигуном на нову або прибрати її.
  • Далі беремо новий термостат, змащуємо герметиком всі його частини, які будуть стикатися з рідиною (трубки, місце з`єднання з прокладкою). Деталь встановлюємо точно також, як вона стояла перед цим. Під`єднуємо нижню і верхню трубку системи охолодження до термостата хомутами. Якщо він закріплюється прямо до двигуна, то прикріплюємо його до двигуна.
  • Завершальний етап - беремо нову рідину і заливаємо її в систему охолодження. Тут поспіх ні до чого, треба заливати поступово в декілька заходів до повного наповнення системи.

перевіряємо термостат

Термостат відкриває і закриває клапан трубопроводу охолоджувальної рідини. Коли ви запустили двигун, клапан повинен бути закритим, тим самим рідина буде рухатися по малому колу. Якщо після пари хвилин роботи двигуна помацати шланг між радіатором і термостатом і він буде холодний - це означає, що термостат закритий. Шланг виявився теплим, значить, він не до кінця закритий і двигун буде довше нагріватися, а витрата палива збільшується.



Коли на датчику температура досягає 85-90 градусів, то трубка від термостата до радіатора повинна бути гарячою, тому що клапан при такій температурі повинен відкритися. І рідина, проходячи по великому колу, досягає радіатор. Якщо все йде не так, значить, термостат знаходиться тільки в закритому положенні і рідина не може виконувати свою функцію і остигати. В результаті чого двигун перегрівається.

Тепер ви знаєте про те, як замінити термостат в своєму автомобілі. Дотримуйтеся інструкції і у вас все вийде. Це дозволить вам самостійно врятуватися від несправності в дорозі і істотно заощадити на виклик майстра і черги на станцію технічного обслуговування. 



Увага, тільки СЬОГОДНІ!