» » » Чому гріється двигун?

Чому гріється двигун?

Чому гріється двигун?

Кожен досвідчений водій знає симптоми перегріву двигуна в своєму авто. По-перше, сама потужність двигуна різко і відчутно знижується. По-друге, стрілка датчика охолоджувальної рідини зашкалює. І, по-третє, з`являється ефект, який в народі називається просто «стук пальців». Давайте в цій статті розберемося, чому гріється двигун, і що слід робити в разі його перегріву.

Причина перегріву двигуна

Перегрів двигуна може призвести до великих проблем. Це ні для кого не секрет. На жаль, причин, за якими двигун гріється, може бути кілька:

  1. В системі охолодження мало рідини. Можна сказати, що це сама банальна причина перегріву мотора. Як боротися? Додати рідини і зрозуміти, чому її стало недостатньо за короткий проміжок часу.
  2. Термостат Вашого авто вийшов з ладу. Термостат може заклинити навіть просто через попадання всередину частинок бруду. Крім цього, його заклинювання може бути викликано відкладеннями, які утворилися протягом якогось часу. Ці відкладення просто не випускають тепло, і через перегрів, термостат починає працювати неправильно.
  3. Радіатор може погано охолоджуватися повітрям з вентилятора. Слабкий потік повітря може бути наслідком ослаблення ременя, який виходить на привід вентилятора. Значить, ремінь потрібно поміняти. І перевірити заодно, чи немає великого шару бруду на поверхні радіатора, що також може стати причиною надмірного нагріву двигуна.
  4. Погано відрегульована система запалення і уприскування. Вихід один - правильно відрегулювати систему. Це можна зробити самому або звернутися до фахівців.
  5. Буває так, що двигун перегрівається через прогорання випускного клапана. Нічого не залишається, тільки ремонт або заміна.
  6. Причиною можуть стати відкладення, які покривають канали, які проводять охолоджуючу рідину зсередини.
  7. Що вийшла з ладу помпа, що подає охолоджуючу рідину в систему, також може бути причиною перегріву двигуна. Щоб виправити ситуацію, слід відремонтувати помпу або замінити її, а заодно і перевірити всі з`єднання.


Як бачите, причин, чому гріється двигун в автомобілі, може бути дуже багато. Водій повинен бути дуже досвідченим, щоб зрозуміти причину перегріву і усунути її самостійно.

Двигун перегрівся: що робити



Щоб уникнути неприємних наслідків і не вивести з ладу двигун остаточно, водій повинен включити піч і негайно виїхати на узбіччя. Далі слід вийти з машини і відкрити капот, трохи почекати, щоб температура впала. Ні в якому разі не обливає гарячий двигун холодною водою! Такі дії можуть призвести до повного руйнування двигуна і його непрацездатності в майбутньому. Просто почекайте 10-15 хвилин, а потім, користуючись сухою ганчіркою, дуже обережно і акуратно згвинтив клапан радіатора охолодження. Стережіться виставляти обпечіться, так як радіатор охолодження може випускати гарячі пари. Далі, також акуратно заливаєте в радіатор охолоджуючу рідину, якщо її недостатньо. Що робити, якщо рідини вистачає? Часто перегрів двигуна відбувається також через засмічення решіток радіатора. Самі розумієте, пил, пісок, мошки і всякі інші дрібниці, які засмічують грати. Очистити все це сміття можна, просто використовуючи водяний шланг або заїхавши в автомийку.

Тепер Ви знаєте, чому гріється двигун, і як з цим неприємним явищем боротися. Проблема, насправді, дуже неприємна. Незважаючи на це, пам`ятаєте, що безвихідних ситуацій не буває. Добре, якщо Ви розбираєтеся в автомобілях, але якщо немає, то рекомендуємо звернутися до фахівців своєї справи. Їх, на щастя, зараз дуже багато. Вони не тільки знайдуть причину постійного перегріву двигуна, а й усунуть її. Звичайно, не безкоштовно, але, по крайней мере, при наступній поїздці Ви будете спокійні за свій двигун, який є серцем Вашого улюбленого автомобіля.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!