» » » Чому грубка погано гріє?

Чому грубка погано гріє?

Чому грубка погано гріє?

Більшість населення багато часу проводить в роз`їздах. І все звикли створювати комфортні умови у власному автомобілі. Влітку в салоні повинно бути прохолодно, для цього існує кондиціонер. Взимку повинно бути тепло. Малого того, що теплий салон не дає захворіти господареві, так ще він забезпечує справну роботу всієї машини. Адже автомобіль- це техніка, а техніка має властивість ламатися. Але для того, щоб взимку не було зайвих проблем, повинна справно працювати грубка в автомобілі.

Чому пічка гріє погано? Які можуть бути причини її поломки? Однією з частих причин є потрапляння повітря в систему охолодження. При такій проблемі машина під час роботи видає булькання. Можливо, потрібно замінити прокладку блоку циліндра або ж весь шланг. Іноді водії не повністю закручують болти - це теж сприяє потраплянню повітря в систему. Для того, щоб вивести повітря, потрібно відкрити пробку бачка і розширювати, потім знову стискати трубку, яка йде від бачка до радіатора. Повітря виходить не відразу. Потрібно завести двигун, потім заглушити і знову повторити процедуру. Після того, як проблема усунена, в радіатор потрібно додати охолоджуючу рідину.

термостат

Погано гріє пічка в машині також в тому випадку, коли заклинив термостат. Термостат- це клапан в головці блоку циліндра. Він відкривається при високій температурі. Зрозуміти, що причина несправності вашої печі саме термостат, можна по роботі самої грубки.

Якщо ваша піч гріє тільки на мінімальній швидкості або під час повної зупинки машини, а під час їзди не гріє зовсім, то причина в клапані. У таких випадках термостат змінюють. Але якщо він зламався у відкритому стані, то ваша машина буде дуже довго прогріватися, а якщо в закритому, то навпаки - перегріватися. Останнє сприяє повній несправності автомобіля.

Електронний термостат зможуть перевірити тільки професіонали. З звичайним же, зможе впоратися будь-який автомобіліст. Для цього досить помістити його в холодну воду і поступово нагрівати її. Тоді ви наочно побачите роботу клапана і визначте температуру роботи.

радіатор



Третьою причиною може бути забруднення радіатора. Таке трапляється, якщо машина побувала в воді або ж економний власник заливав замість антифризу в систему охолодження тосол. Для вичерпання цієї проблеми вам знадобиться щітка або кисть. Потрібно щіткою прочистити поверхню радіатора від різних забруднень, потім обсушити на повітрі. А у внутрішню частину слід залити спеціальний хімічний розчин для очищення. При забрудненні радіатора в салоні машини присутній неприємний запах.

Ще причина може полягати в засміченості салонного фільтра. Замінити його дуже просто і недорого. Тим більше, на даний момент існують сучасні фільтри, які забезпечать вам не лише справну роботу грубки, а й свіже повітря в салоні автомобіля.

Якщо піч стала гріти гірше і всі зазначені дії не повернули її до нормальної роботи, потрібно спробувати поміняти місцями патрубки для проходження охолоджувальної рідини. Коли піч при роботі не видає ніяких звуків - значить, зламаний електричний мотор, який ви навряд чи зможете полагодити самі.

Автомобілістам до зими слід готуватися ретельно. І ця підготовка не обмежується заміною шин, ще потрібно провести профілактичні роботи в салоні машини. Особливої уваги вимагає, звичайно ж, піч. У теплу погоду важко помітити несправність, а ось взимку у вас будуть зайві проблеми. Тому, слідкуйте за температурою нагрівання грубки ще до настання холодів.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!