» » » 2109: Як зняти грубку?

2109: Як зняти грубку?

2109: як зняти грубку?
2109: як зняти грубку?

Піч в автомобілі - дуже важливий елемент, особливо в холодну пору року, однак цей елемент часто ламається, особливо якщо ми говоримо про машини російського автопрому. Благо, замінити грубку можна і своїми руками. Давайте розберемося, як зняти грубку на прикладі ВАЗ-2109.

Класична схема

Взагалі, з`їм грубки, треба сказати, справа досить трудомістка, і забирає воно чимало часу. Проте, як ми вже сказали, процедуру можна виконати самостійно, проте важливо дотримуватися увагу, обережність і запастися терпінням.

Класична схема зняття грубки виглядає так:

  1. Відкрийте кран отопітеля, від`єднайте зливні пробки радіатора і блоку циліндрів і злийте з системи охолодження охолоджуючу рідину.
  2. Зніміть клему "мінус" акумуляторної батареї з грубки.
  3. Виконайте демонтаж приладової дошки (якщо ви ніколи не робили цього раніше, прочитайте попередньо, як виконати дану процедуру правильно тут).
  4. Від`єднайте від обігрівача пластиковий хомут (знаходиться на правій стороні), який тримає тягу заслінки обігріву лобового скла.
  5. Відпустіть хомути на початку та вкінці патрубків радіатора і зніміть патрубки з бачка.
  6. Відкрутіть 3 гвинти, за допомогою яких радіатор кріпиться до опалювачі.
  7. Тепер підніміть тягу і акуратно потягніть радіатор грубки - якщо ви виконали інструкцію вірно, він піддасться, і ви зможете його витягти.

народний метод

В автосалонах грубку радіатора витягають саме вищеописаним методом, проте народні умільці знайшли і простіший спосіб це зробити - вони не ускладнюють собі життя зніманням приладової панелі і зливу охолоджувальної рідини.



Народний механізм такий:

  1. Закрийте кран обігрівача.
  2. Зніміть переднє сидіння (суто для зручності виконання робіт).
  3. Відкріпите 2 гвинта кріплення приладової панелі з правого боку, а також один гвинт, розташований в бардачку.
  4. Потягніть трохи панель на себе і, щоб утримати її в такому положенні, підкладіть, наприклад, дерев`яний брусок.
  5. Відпустіть хомути патрубків і зніміть їх з радіатора - при цьому будьте готові, що з нього виллється близько 200 г охолоджуючої рідини.
  6. Відкрутіть 3 гвинти, за допомогою яких радіатор кріпиться до опалювачі - потягніть радіатор і витягніть його вправо і вниз.

Для того щоб провести установку нового радіатора або, відремонтувавши старий, повернути його на місце, вам буде потрібно виконати інструкцію в зворотному порядку. Те ж, до речі, стосується і першої інструкції.

Врахуйте, для зняття радіатора за класичною схемою вам потрібно годин 5, народна схема виконується в два рази швидше.

Читайте також: Як зняти решітку радіатора у ВАЗ-2109.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!