» » » Як зняти панель на 2109?

Як зняти панель на 2109?

Як зняти панель на 2109?

Виникає чимало ситуацій, коли необхідно зняти панель на 2109. Це може бути дрібний кузовний ремонт автомобіля, фарбування, ремонт опалювальної системи салону, а також просто заміна старої панелі на нову. Перш ніж приступити до виконання, необхідно виконати демонтаж всіх приладів, навесок і декоративних елементів на панелі.

демонтаж панелі

Для того щоб правильно демонтувати панель і при цьому не порушити цілісність інших елементів, необхідно дотримуватися наступного алгоритму:

  1. На самому початку необхідно зняти кермо, потім вийняти підсмоктування карбюратора, потягнувши його на себе (якщо автомобіль інжекційні, то крок можна пропустити), потім потрібно зняти ручку з тяги приводу.
  2. Далі слід демонтувати накладку консолі за допомогою відкручування двох болтів з боків, зняти прикурювач і відділення для попелу.
  3. Наступний етап - витяг рукоятки регулятора обертів вентиляційного електродвигуна, а потім - важелів приводу опалювальної системи салону. Також необхідно від`єднати харчування з лампочки підсвічування і роз`єм живлення від вентилятора пічки.
  4. Після цього можна зняти залишилися елементи - ручку гідропідсилювача і перемикач підсвічування приладової дошки, регулятор світла і гидрокорректор, що відображають пристрої обігріву водійського і пасажирського стекол - і там же відкрутити болти на накладці зверху.
  5. Після цього потрібно зняти перемикач фар шляхом піддягання і витягнути його назовні за допомогою викрутки, наскільки дозволяють дроти, потім від`єднати колодки від самого перемикача. Його потрібно відкласти, а колодку назад проштовхнути всередину.
  6. Видалити магнітолу і радіогнездо (якщо є), накладку приладової дошки.
  7. Тепер можна від`єднати живлення від прикурювача, потім від роз`єму кнопки аварійної сигналізації, а також відключити колодки з проводами від регулятора противотуманок і обігріву заднього скла.
  8. Демонтувати плату приладів з панелі і витягнути трос приводу. З замком запалювання слід виконати ті ж дії.
  9. Останній етап - витяг болтів кріплення опалювальної панелі і спрямовуючої тяги печі. Тепер можна відкрутити все решта болти і зняти панель.


Про правила демонтажу решітки можна дізнатися зі статті Як зняти решітку радіатора у ВАЗ-2109.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!