» » » Ваз 2109: як зняти коробку?

Ваз 2109: як зняти коробку?

ВАЗ 2109: як зняти коробку?
ВАЗ 2109: як зняти коробку?

Згодом будь-яка машина потребує ремонту або модернізації: заміни зчеплення, ремонту коробки передач або усунення інших неполадок. Для кожної окремої моделі автомобіля існують свої вимоги. Давайте розберемося, як на ВАЗ-2109 зняти коробку.

Демонтаж коробки передач

Коробка передач на даній моделі автомобіля важить всього 27 кг (без масла), тому для роботи варто взяти помічника і виконувати зняття на підйомнику.

Перед тим як зняти коробку передач з ВАЗ-2109, потрібно прибрати захист картера двигуна і бризковики, а також зняти гайки колеса і приводів і позбутися від масла в коробці. Крім того, важливо зняти клеми з акумулятора.

Процес знімання коробки передач має наступний алгоритм:

  1. Зняття троса зчеплення.
  2. Відключення троса спідометра.
  3. Відкручування двох болтів кріплення кулака до кульовій опорі.
  4. Зняття і зрив лівої поздовжньої розтяжки.

Тепер ваш помічник повинен натягнути внутрішню гранату, а ви - висмикнути привід з коробки. Щоб нічого не розсипалося, коробку потрібно вставити в стопор або стару гранату. Далі відкручуються всі інші болти і гайки і відключається масовий провід, від`єднуються кожух захисту і куліса передач, фіксується двигун і знімаються всі опори кріплення до кузова. З легким похитування і обережністю знімається коробка.

Читайте також: Як зняти решітку радіатора в ВАЗ-2109.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!