» » » Як зняти кришку двигуна?

Як зняти кришку двигуна?

Як зняти кришку двигуна?
Як зняти кришку двигуна?

Деякі поломки в автомобілі можна виконувати самостійно, не є винятком і демонтаж і заміна прокладки клапанної кришки. Але для цього необхідно знати, як зняти кришку двигуна. Зробити це можна самостійно, без сторонньої допомоги.

демонтаж кришки

Зняти кришку можна самостійно. Для роботи вам знадобляться наступні інструменти:

  • плоскогубці;
  • викрутка плоского вигляду;
  • зігнута трубка на 1;
  • ключ ріжковий на 10;
  • трубка на 10;
  • головка з подовжувачем на 12.

Хід роботи

  1. Для початку потрібно здійснити зняття негативного кабелю на акумуляторі. Щоб виконати дану дію, потрібно використовувати ріжковий ключ. Тепер, застосовуючи трубку на 10, потрібно зняти гайки і гвинти, які знаходяться на кожусі двигуна. Після його зняття потрібно відкласти кожух подалі, так як він найближчим часом не стане в нагоді.
  2. Щоб зрушити хомути з повітряних шлангів, використовуємо плоскогубці. Для виїмки шлангів з кришки вам може знадобитися викрутка. Також, використовуючи викрутку, потрібно послабити хомут на масляному шлангу.
  3. З кришки потрібно вийняти шланг і роз`єм проводки датчика распредвала. Крім того, важливо зняти дроти запалювання, які знаходяться на свічках запалювання, їх слід прибрати в сторону. Щоб при підключенні нічого не переплутати, потрібно знати, що свічки запалювання нумеруються з найдовшого кабелю до найкоротшому, тобто зліва направо.
  4. Перед тим як зняти передню кришку двигуна, потрібно демонтувати кришку ременя ГРМ. Звичайно, робити це не обов`язково, але, коли буде відбуватися установка клапанної кришки, дана деталь може перешкодити.
  5. Для демонтажу клапанної кришки використовується трубка на 10, якою потрібно викрутити 12 болтів. Тепер можна повністю зняти кришку. Можливо, вона тримається на герметику, тому слід докласти зусиль.
  6. Тепер можна міняти прокладку. Після цього вставляємо кришку на місце. Пам`ятайте, що при монтажі не можна використовувати силіконовий герметик, так як через нього може полетіти лямбда-зонд. В такому випадку можна застосовувати бессіліконовий герметик (він не пахне оцтом) або ж взагалі нічого не використовувати.


Якщо вам необхідно провести заміну масла, то перед цим необхідно злити старе. Дізнатися про те, як це зробити, можна зі статті Як злити масло з двигуна і коробки автомобіля.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!