» » » Як зняти клапанну кришку?

Як зняти клапанну кришку?

Як зняти клапанну кришку?
Як зняти клапанну кришку?

Клапанна кришка - така деталь, яку часто доводиться знімати, особливо якщо мова йде про машину вітчизняного автопрому. Так, наприклад, якщо говорити про ВАЗ-2106, клапанна кришка знімається і при регулюванні клапанів, і при контролі натягу ГРМ, і при демонтажі двигуна, і при заміні прокладок, і при багатьох інших завданнях.

Звичайно, кожен повинен вміти виконувати дану процедуру самостійно. Благо, виконується вона досить-таки просто і займає близько півгодини, так що їхати в салон для її проведення навіть недоцільно. Давайте розберемося, як зняти клапанну кришку, щоб замінити ту чи іншу деталь, на прикладі ВАЗ-2106.

підготовка

Перш ніж приступати до роботи, необхідно приготувати ряд інструментів, за допомогою яких робота пройде максимально легко і швидко:

  • головки на 8 і на 10;
  • подовжувач;
  • тріскачка;
  • плоскогубці.

зняття кришки

Щоб без перешкод працювати з клапанною кришкою, насамперед знадобиться демонтувати повітряний фільтр.

демонтаж фільтра

  1. Відкручуємо три гайки кріплення кришки фільтра і прибираємо її, а також сам фільтр.
  2. Відкручуємо чотири гайки кріплення корпусу фільтра до карбюратора.
  3. Відключаємо шланг від сапуна повітрозабірника і знімаємо корпус фільтра.
  4. Від`єднуємо тягу приводу заслінки карбюратора (якщо є стопорне кільце, спочатку необхідно прибрати його).
  5. Відключаємо тросик подсоса, трохи послабивши гайку його кріплення.


Тепер ми можемо спокійно зайнятися кришкою.

демонтаж кришки

  1. Відкручуємо вісім гайок кріплення кришки - найзручніше робити це за допомогою тріскачки з подовжувачем і головки на 10.
  2. Трохи розгойдуємо кришку і починаємо її витяг. Кришка виходить під певним кутом, і його потрібно зловити. Якщо відчуваєте, що ні під яким кутом кришка не тягнеться, перевірте, чи всі гайки ви відкрутили. Пам`ятайте, при добуванні кришки необхідно застосовувати зусилля, однак смикати її не потрібно.

Коли клапанна кришка буде залучена, можете приступати до необхідних процедур ремонту. Якщо вам доводиться міняти прокладку, обов`язково перед закріпленням нової ретельно очистіть сліди старої, для цього можна навіть скористатися спеціальним засобом. Крім того, не забудьте, що нова прокладка надягається на сухий корпус.

Щоб встановити клапанну кришку назад, виконайте процедури демонтажу в зворотному порядку.

Читайте також: Як перевірити клапани.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!