» » » Як зняти бензонасос?

Як зняти бензонасос?

Як зняти бензонасос?

Бензонасос є спеціальний насос, який служить для перекачування бензину в карбюратор (інжектор) з паливного бака. Зняття бензонасоса може знадобитися, наприклад, для заміни або промивання сітки бензонасоса. У статті ми розповімо вам, як зняти бензонасос у старих і нових машинах, оскільки його тип і розташування розрізняються, залежно від моделі автомобіля.

Бензонасоси в нових машинах

Почнемо з того, як зняти бензонасос у новому автомобілі. Сьогодні виробники випускають автомобілі з електричним бензонасосом, який розташовується прямо в бензобаку. Зрозуміло, це досить непросте завдання, оскільки для того, щоб зняти бензонасос, доведеться спочатку демонтувати весь паливний бак. Проте, якщо ви будете строго слідувати інструкції, все вийде. Спочатку важлива рекомендація: постарайтеся знімати паливний бак, коли в ньому або зовсім немає палива, або дуже мало пального. Тепер відкрийте багажник і звільніть підхід до паливного баку - наприклад, зніміть запасне колесо, якщо воно заважає. Після того, як ви отримаєте доступ до паливного баку, від`єднайте електрику, а потім паливну трубку. Далі знімаємо датчик нагорі бака і від`єднуємо горловину бака (це необхідно для деяких моделей). Як тільки ви звільнили паливний бак від усіх шлангів та проводів, а також додаткового обладнання, можна приступати до його зняття, для чого потрібно просто від`єднати кріплення. Тепер розміщуємо бак на який-небудь рівній і стійкій поверхні, і знімаємо бензонасос, для чого відкручуємо болти, за допомогою яких бензонасос кріпиться до бензобаку. Не забувайте запам`ятовувати, що і в якій послідовності ви робите, щоб потім можна було легко все повернути на місце.

Чистка і заміна комплектуючих



Щоб витягнути фільтр бензонасоса, потрібно розтиснути кріпильну скобу, за допомогою якої фільтр і прикріплюється до насоса. Разжимаем скобу і витягуємо фільтр для огляду і промивання. Якщо він сильно забруднений, найкраще його відразу замінити. Новий фільтр ставиться на місце старого і закріплюється скобою. Потім вставляємо нижню частину бензинового насоса в кронштейн і поміщаємо всю конструкцію на колишнє місце - в паливний бак. Трапляється, що міняти доводиться не тільки фільтр, а й бензонасос цілком. У цьому випадку потрібно повністю демонтувати насос, для чого послаблюємо хомут у верхній частині і від`єднуємо від нього шланг, а потім і проводку. Далі відділяємо від кронштейна нижній кінець бензонасоса і знімаємо гумову подушку. Тепер залишилося взяти новий бензонасос і приєднати його відповідним чином.

Як зняти старий бензонасос?



Тут все набагато простіше, оскільки в старих моделях для того, щоб зняти механічний бензонасос, не потрібно знімати паливний бак, так як насос, найчастіше, розташований у верхній частині двигуна автомобіля. Для його зняття використовуємо ключ і викрутку. Спочатку від`єднуємо магістральні трубопроводи, а потім відкручуємо і сам бензонасос, при необхідності знявши з нього захисну кришку, яка розташовується зверху. Тепер витягаємо фільтр (сітку) і промиваємо його, або ставимо новий, якщо він сильно забруднений або має якісь пошкодження. Після цього ставимо бензонасос назад і приєднуємо магістральні трубопроводи.

Як зняти бензонасос на Lada Priora?

Як конкретний приклад, як зняти бензонасос, візьмемо поширену "Лада Пріора". Перед зняттям і заміною бензонасоса потрібно заздалегідь купити в магазині автозапчастин гумові прокладки, оскільки їх необхідно міняти після кожного зняття бензонасоса. Тепер приступаємо до самої процедури. Після того, як ви заглушили двигун, необхідно відкинути заднє сидіння "Пріори". Хрестовій викруткою відкручуємо шурупи, за допомогою яких кріпиться бензонасос. Далі відкриваємо люк і від`єднуємо від насоса всю проводку - щоб не заплутатися, проведіть маркування кожного проводу. А, тепер, увага! Щоб уникнути детонації палива потрібно обов`язково скинути тиск в системі. Для цього заводимо двигун і очікуємо, поки він затихне. Далі включаємо запалювання і чекаємо секунд 10, звертаючи увагу на те, щоб закрутився стартер. Після виконання цієї обов`язкової процедури від`єднуємо трубки паливного проводу, обертаючи їх кінці в чисті ганчірки - щоб уникнути забруднення салону. Потім відкручуємо гайки і знімаємо стопорне кільце, після чого, нарешті, можна вийняти корпус бензонасоса. Потім знімаємо гумки з нижньої частини корпусу і від`єднуємо пластикове коритце. Ну ось - тепер можна приступати до прочищення фільтра або його заміні. Після того, як закінчите, не забудьте замінити гумові прокладки на нові.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!