» » » Де знаходиться бензонасос?

Де знаходиться бензонасос?

Де знаходиться бензонасос?

Бензонасос: що ж це за пристрій і де воно знаходиться, запитає початківець автолюбитель. Якщо ви таким є і вам подобається ремонтувати машину своїми руками, то стаття докладно розповість, де знаходиться бензонасос. Для початку опишемо, що таке бензонасос, щоб було зрозуміліше.

Бензонасос - це пристрій, завдяки якому паливо потрапляє в двигун. Так як бак і двигун знаходяться на досить великій відстані один від одного, причому бак нижче за рівнем, доводиться створювати тиск, щоб паливо дійшло до нього. Цією функцією і займається бензонасос. Бензонасоси бувають механічного та електричного типу. Механічні бензонасоси застосовуються в карбюраторних двигунах. Електричні бензонасоси використовують в двигунах з електронною системою уприскування палива. В основному, бензонасоси встановлюються на баку або всередині нього. Рідше зустрічаються зовнішні бензонасос або і той, і інший відразу. Механічні бензонасоси розташовуються зовні бака, в той час як електричні встановлюються всередину. Це допомагає зменшити рівень шуму від бензонасоса, так як він працює під тиском. Електричний бензонасос повністю занурений в вміст паливного бака, до речі, завдяки чому він і охолоджується. Тому рекомендують підтримувати не самий низький рівень палива в баку.

Як дістатися до бензонасоса



Так як насос знаходиться в паливному баку, то для початку потрібно знати, де шукати цей самий бак. Найчастіше паливний бак в легкових автомобілях розташований під заднім пасажирським сидінням. Найчастіше і доступ до бензонасосу знаходиться під ним. Щоб дістатися до бензонасоса, доведеться зняти сидіння. Знявши сидіння і прибравши шумоізоляцію, ви виявите маленький люк - це і є кришка бензонасоса. Від нього повинні відходити паливні шланги і дроти, за рахунок яких і харчується двигун бензонасоса. Щоб витягнути бензонасос, вам доведеться відкрутити штуцер і роз`єднати штекер харчування та управління бензонасосом. Якщо ви відкрутіть кришку, то під нею буде знаходитися той самий бензонасос. Це пластикова деталь, у якої всередині електромотор, а внизу сітчастий фільтр. Рідше зустрічається доступ до бензонасосу з багажного відділення.

Зовнішній бензонасос частіше встановлюється в підкапотному просторі, недалеко від системи упорскування. Визначити його можна за паливними шлангами, який відходить від системи упорскування палива.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!