» » » Як відключити іммобілайзер ваз?

Як відключити іммобілайзер ваз?

Як відключити іммобілайзер ВАЗ?

У наш час в більшість автомобілів встановлюються іммобілайзери - це штатні протиугінні системи, які блокують запуск двигуна в різних ситуаціях. Існує два типи иммобилайзеров: контактні, управління якими здійснюється за допомогою ключа та безконтактні - в цьому випадку антена системи захована під обшивкою салону, а управління здійснюється карткою або брелоком. Багато власників автомобілів марки ВАЗ стикаються з необхідністю відключення, але все ж не знають, як відключити іммобілайзер ВАЗ. У статті ми розповімо вам про це, однак перед цим корисно буде знати про деякі особливості пристроїв даного типу.

особливості иммобилайзеров

З самого початку при випуску з заводу, всі іммобілайзери знаходяться в незапрограммирован стані, тобто з неактивною функцією захисту. У комплект при поставці входить 3 ключа: один для, так званого, «навчання системи» - червоний, і два робочих (чорного кольору). Програмування проводиться зазвичай при продажу автомобіля з салону або самостійно власником. Перевага іммобілайзера полягає в тому, що його наявність в автомобілі не завжди є оці. У порівнянні з сигналізацією, яка повинна відлякати злодія і дати тривожний сигнал оточуючим, іммобілайзер здатний створити проблеми зловмисникові, адже злодій до моменту викрадення може навіть і не здогадуватися про нього. Потрібно знати, що якщо іммобілайзер з якихось причин вийшов з ладу, то він блокує запуск двигуна в будь-якій ситуації. І як варіант, його можна на час відключити.

Принципи дії іммобілайзера

  • Виробляє обмін даними з електронним блоком управління (ЕБУ)
  • Може дозволяти або блокувати запуск двигуна
  • Якщо була проведена спроба запуску автомобіля, який не знято з охорони, іммобілайзер блокує бензонасос і систему запалювання

Обмін даними між ЕБУ і іммобілайзером відбувається за допомогою системи діагностики (K-line), настройку якої можна змінити декількома способами:

  • за допомогою підключення системи постачання для діагностики;
  • при включеному запалюванні.


Слід пам`ятати, що при установці на машину іммобілайзера, акумулятор повністю заряджати не можна, так як його пам`ять може зберігатися тільки при частковій відсутності харчування. Деякі власники ВАЗ відключають іммобілайзер самостійно. Це можна зробити без ризику для машини при наявності ліцензованого обладнання.

Способи, як відключити іммобілайзер ВАЗ



Для відключення іммобілайзера будь-якої моделі ВАЗ Вам знадобиться наступне:

  • ноутбук або ПК;
  • ПАК-завантажувач;
  • ізоляційна стрічка;
  • викрутка;
  • гайковий ключ на 10.

При відключенні іммобілайзера на більшості моделей ВАЗ діє зазвичай один і той же принцип. Цікавлячись тим, як відключити іммобілайзер ВАЗ 2110, ви знайдете відповідь і на інше питання, як відключити іммобілайзер ВАЗ 2112. Два цих способу схожі між собою, тому розглянемо їх разом. У даних моделях іммобілайзер встановлюється зверху ЕБУ, відразу ж над бічним щитком. Виймаємо контролер, від`єднуємо 4 болта і гайку, розбираємо його. Відключаємо, а інформацію стираємо за допомогою комп`ютера, підключивши ПАК - загручік до контролеру. При видаленні дуже важливо відновити діагностичну лінію. Відбувається це таким чином: встановлюють перемички для зв`язку з діагностичною колодкою і блоком управління. Іноді навіть доводиться перезаписувати заново Flash. Щоб збереглися інші функції іммобілайзера, потрібно обрізати входять дроти, а потім знову з`єднати їх. Після відновлення K-line, роз`єм можна вставити на колишнє місце.

Як відключити іммобілайзер ВАЗ 2115

Принцип майже такий же, як і в інших моделях. Представляємо докладну інструкцію.

  • Від`єднайте роз`єм іммобілайзера (знаходиться в нижній частині консолі).
  • Зніміть з автомобіля ЕБУ, відкрутивши викруткою бічні кришки в дверцятах, від`єднайте клеми та вийміть сам блок управління.
  • Вважайте EPROM (один з видів незалежної пам`яті) назад.
  • Видаліть всі згадки в EPROM про активоване іммобілайзер.
  • Встановіть назад EPROM, далі від`єднайте ПАК-загручік від блоку.
  • Вимкніть блок, щоб іммобілайзер не заблокований в подальшому процесі установки. Потім вимкніть консоль іммобілайзера, розташовану на рівні панелі магнітоли. Рукою нащупайте і від`єднайте 20-й контактний роз`єм.
  • Далі відновите K-line. Це можна зробити, замкнувши між собою 9 і 18 контакти на фішці під`єднання. Ізолюйте їх, а потім приєднайте до отвору двигуна в зворотній послідовності і запустіть двигун.

Після всіх вищевказаних дій, в залежності від того, який тип ЕБУ використовується, скористайтеся відповідним чипом і перепрошити незалежну пам`ять. Однак для безперебійної роботи необхідно перепрограмувати іммобілайзер за допомогою червоного ключа. Потім зробіть відключення іммобілайзера. І пам`ятайте, що відключаючи його, ви робите автомобіль більш доступним для злодіїв-крадіїв. Також необхідно пам`ятати, що блок керування двигуном - вельми складна система, тому при некваліфікованому втручанні його можна пошкодити. Якщо ви новачок в цій справі, краще зверніться в техцентр, де вам доступно пояснять, як відключити іммобілайзер ВАЗ, і навіть допоможуть в цій непростій справі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!