» » » Як зняти ебу?

Як зняти ебу?

Як зняти ЕБУ?

Електронний блок управління, а скорочено ЕБУ, контролює весь цикл подачі бензину в камеру згоряння і управляє роботою всіх систем і вузлів двигуна автомобіля, крім того, він постійно отримує сигнали, що йдуть від різних датчиків, і діагностує можливі несправності двигуна. По суті, ЕБУ - це «електронні мізки» сучасного автомобіля. У тому випадку, коли ЕБУ виходить з ладу, його доводиться міняти тільки цілком, так як в ЕБУ немає ремонтопридатність деталей. Для того щоб замінити ЕБУ, його потрібно спочатку витягти з автомобіля. Про те, як це можна зробити самостійно, розповімо на прикладі ВАЗ 2110.

Як самому зняти і поміняти ЕБУ

  1. Всі роботи по зняттю і заміні ЕБУ, втім як і будь-які інші електротехнічні роботи в автомобілі, потрібно проводити тільки при відключеному акумуляторі! Тому перш за все зніміть з акумуляторної батареї мінусову клему.
  2. ЕБУ знаходиться в правій передній частині салону і ховається за панеллю оббивки. Щоб до нього добратися, потрібно за допомогою хрестоподібної викрутки зняти з пасажирської сторони пластикову панель під приладової дошкою.
  3. Знявши панель, ви побачите масу всіляких проводів і реле, серед яких і виявите ЕБУ - плоский металевий ящик із заводською табличкою, прикріплений до планки в горизонтальному положенні.
  4. Від`єднайте від блоку колодку з джгутом проводів, віджавши для цього її фіксатор викруткою.
  5. Торцевих гайковим ключем №10 відверніть дві гайки, які утримують ЕБУ, зрушуючи його вперед і вправо, виведіть кронштейн блоку із зачеплення. Вийміть ЕБУ з-під панелі.
  6. Відкрутіть чотири гвинти, що кріплять блок до пластмасового кронштейну.
  7. Новий блок встановіть в автомобіль, у зворотній послідовності.


Про те, як можна самому прошити блок, розказано в нашій статті Як прошити ЕБУ.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!