» » » Що таке іммобілайзер?

Що таке іммобілайзер?

Що таке іммобілайзер?

В наш час, безпека понад усе. Це повинно стосуватися і автомобілів. На захист вашого авто стане іммобілайзер. Але, що таке іммобілайзер? Це пристрій, який позбавляє автомобіль рухливості. Іммобілайзер вважається пристроєм проти засобом. Включення і вимикання іммобілайзера є тільки лише власнику автомобіля. Зазвичай, для цього використовується електронний безконтактний кодовий ключ, або прихована кнопка.

Принцип роботи

Принцип роботи даного пристрою полягає в блокуванні основних систем і ланцюгів автомобіля. Підходів до блокування величезна кількість: іммобілайзер може відключити електроживлення двигуна, перекривати подачу палива, створити великі перешкоди в роботі з коробкою передач і багато іншого.

За схемою дії, ці пристрої також різні. Одні системи роблять переміщення автомобіля неможливим спочатку, а інші, дають можливість завести авто і навіть рушити з місця. В останньому випадку, іммобілайзер наводиться в роботу через час, коли викрадач почне рух і виїде на вулицю. Такий варіант добре тим, що машина виявляється знерухомлених в дуже людному місці і, не маючи ніякої можливості продовжувати шлях, зловмисник, просто кине машину і сховається. Установка і зняття автомобіля з іммобілайзера виконується шляхом ідентифікації власника. Найбільш поширений вид - це радіочастотна ідентифікація ключа.

види

За способом управління, іммобілайзер поділяються на контактні (в дію наводяться контактним ключем), а також з використанням безконтактної технології (мітка, транскодер або карта). Існують пристрої, скануючі відбитки пальця господаря авто. Найкращим, серед усіх варіантів, є безконтактний варіант. В такому випадку, автомобіль як би «відчуває» присутність свого господаря. Ключ транскодера знаходиться в кишені у водія і авто дієздатний, поки його власник буде знаходитися поблизу.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!