» » » Що таке картер?

Що таке картер?

Що таке картер?

Основні деталі автомобіля, наприклад, двигун, редуктор і інші, потребують захисту. Для їх захисту служить спеціальна деталь машини - картер.

Картер автомобіля

Картер був винайдений в 1889 році англійським інженером Картером і був названий, як ви здогадалися, в його честь. Вперше він використовувався в пристрої велосипеда, а трохи пізніше став застосовуватися в конструкції машин.

Для визначення, що таке картер, слід уявляти собі пристрій двигуна, який є серцем автомобіля. Картер має коробчатое будова. У нього є нижня частина, яка використовується для масла, щоб змащувати деталі. Картер по праву вважається найбільшою порожниною в двигуні автомобіля, захищає його від бруду.

Картер являє собою деталь автомобіля, яка захищає і змащує деталі двигуна автомобіля, що знаходяться в русі. Розглянемо, що таке картер двигуна в залежності від конкретного виду двигуна.

двотактний двигун

У такому двигуні картер - це і корпус, і частину системи харчування автомобіля. У ньому відбувається приготування суміші, яка під тиском подається в циліндр і змащує рухомі частини двигуна. Такий двигун має низькі показники економічності, а також заповнює нашу атмосферу багатьма відпрацьованими шкідливими речовинами.

чотиритактний двигун

У такому двигуні картер як би об`єднує всі деталі двигуна. У сухому картері, присутній спеціальний резервуар для мастила.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!