» » » Як зібрати мотор?

Як зібрати мотор?

Як зібрати мотор?
Як зібрати мотор?

Збірка двигуна автомобіля - один з найбільш відповідальних етапів ремонту движка. Дефекти і помилки, не помічені в процесі складання, багато в чому можуть позначитися на відремонтованій деталі. Про те, як правильно зібрати двигун, знає майстер-моторист. Однак і сам водій зможе самостійно зібрати движок. Для цього, в першу чергу, потрібно спиратися на рекомендації виробника, які розписані в інструкції по ремонту движка або в інструкціях фірм-виробників запчастин.

Поговоримо докладніше про те, як самому зібрати мотор.

Алгоритм складання двигуна автомобіля

сідла клапанів

Ремонт, установка і збірка деталей двигуна починається завжди з підготовчого етапу, на якому пильну увагу слід приділити сідел клапанов.Ето найважливіша частина головки блоку двигуна. Для оптимальної роботи двигуна необхідно контролювати надійне сполучення клапана з сідлом. Будь-які помилки з`єднання ведуть до порушення теплового режиму тарілки і сідла, а також до появи механічних дефектів, які в кінцевому рахунку призведуть деталі двигуна до поломки або повного руйнування.

Почистіть поверхні камер і сідел і перевірте, чи не ховаються чи під шаром нальоту тріщини. У разі виявлення тріщин необхідно провести ремонт за допомогою зварювання. Заміна нового сідла на старе проводиться в разі його великого зносу або виявлення слідів корозії металу. Для цього використовується спеціальний верстат для ремонту. Щоб полегшити процес установки сідла, прогрійте головку до 200 градусів Цельсія, а сідло остудіть в рідкому азоті.

установка турбіни



Після підготовчого етапу приступаємо до покрокового з`єднанню залізних деталей движка. В першу чергу потрібна турбіна - обертальний двигун з безперервним процесом руху. При виборі турбіни власнику потрібно враховувати наступні моменти:

  • занадто маленька матиме обмеження по потужності;
  • велика, навпаки, буде давати високу потужність, але довго розганятися при цьому.

Підключення до двигуна внутрішнього згоряння

Турбіна кріпиться до випускного колектора - частини двигуна внутрішнього згоряння, який збирає вихлопні гази в єдину трубу. Для установки колектора необхідно змінити прохід на приймальний резервуар, встановлений з передньої частини двигуна.

подача масла

Маслоподача на турбіну об`єднує систему змащення двигуна з турбіною. На движку ВАЗа, наприклад, Маслоподача найлегше встановити від трійника з датчика тиску масла. Встановіть трубки маслосліва, які відповідають за забезпечення маслом турбіни і двигуна в цілому, далі прокладете підведення охолодження турбіни.

Форсунки і поршні

Встановіть форсунки для розпилення автомобільного палива і поршні, які потрібно придбати в магазині вже в готовому вигляді.

Інші сполуки

  1. Підключіть бензонасос, який забезпечує паливом двигун, і встановіть паливний фільтр, щоб бензонасос швидко не зношувався.
  2. Замініть датчики ДАТ і ДТВ.
  3. Підключіть проміжний охолоджувач або інтеркулер - він охолоджує повітря для надходження в двигун
  4. Встановіть piping або ж систему "трубочок", які, в свою чергу, з`єднують турбіну з інтеркулером.
  5. Встановіть клапан скидання надлишкового повітря, що виникає в процесі перегазовки. Якщо таку деталь не встановити, то в майбутньому надлишкове повітря може стати причиною поломки турбіни, пайпінга або інтеркулера.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!