» » » Який двигун вибрати?

Який двигун вибрати?

Який двигун вибрати?

Багато водіїв стикалися з проблемою вибору силового агрегату. В даний час представлена величезна кількість всіляких варіантів комплектації моторів, з різними характеристиками і особливостями експлуатації. Тому знати який двигун вибрати просто необхідно. Оскільки гібридні силові агрегати поки не набули широкого поширення, то основне зусилля залишимо на основних перевагах дизельного і бензинового двигунів.

Як вибрати дизельний двигун

Ще не так давно дизельні двигуни встановлювали тільки на сільськогосподарську техніку, трактори і автобуси. Але в даний час все більше легкових автомобілів оснащуються дизельним серцем. Це обумовлено, в першу чергу, більш низькою витратою палива даних моторів. Через особливості роботи такого двигуна, їх виконують більш міцними, ніж бензинові, отже, вони є більш довговічні. На максимальний термін служби також позитивно впливає і пальне: дизельне паливо є мастильним матеріалом.

Перевагами дизельних двигунів є:

  • низьку витрату палива
  • майже максимальна тяга на низьких оборотах
  • відсутність систем запалювання (високовольтних проводів, свічок запалювання і т.д.)

До недоліків таких моторів можна віднести:

  • погана динаміка розгону, в порівнянні з бензиновими агрегатами
  • чутливі до палива низької якості
  • необхідність покупки масел високої якості
  • частіша заміна фільтрів і мастильних матеріалів
  • проблеми з запуском під час великих морозів

Тому при покупці автомобіля з дизельним двигуном необхідно звернути увагу на наступні показники:

  • Перевірка ТНВД і паливної системи в цілому. Прогрітий двигун повинен заводитися через 1-2 секунду. Передусім потрібно увімкнути всі освітлювальні прилади, обдув стекол, покрутити кермо (також перевірка Гура) - двигун повинен працювати рівно. При перевірці форсунок, необхідно запустити холодний двигун: якщо він відразу запускається, працює рівно, немає кіптяви - все в порядку. Якщо щось працює не так як слід - від такого авто краще відмовитися, але також можна провести повну діагностику на СТО і оцінити проблему.
  • Перевірка турбіни. Відкривши моторний відсік, необхідно перевірити чи немає масляних патьоків на патрубках або повітряному фільтрі. Також не повинен бути присутнім синій дим при запуску двигуна (він з`являється при згорянні масла). В русі, при оборотах колінчастого вала в 3000-3500 об / хв повинен чутися характерне «шипіння» турбіни, а також відчуватися поліпшення динаміки.
  • Перевірка двигуна. Основне для дизеля - компресія. Тому швидко перевірити стан поршневої системи можна наступним способом: на «гарячому» двигуні відкручуємо кришку маслозаливной горловини. Якщо під її вагою гази не виходять, то стан задовільний. Якщо її підкидає - пора на капітальний ремонт.

Як вибрати бензиновий двигун

Бензинові двигуни добре себе почувають при роботі на високих оборотах. Однак витрата палива у них більше. Варто відзначити, що бензиновий двигун має більш низьким рівнем шуму під час роботи.



При перевірці такого двигуна необхідно оглянути моторний відсік на наявність масляних патьоків, перевірити правильність роботи системи запалювання, компресію двигуна. На ходу перевірити плавність розгону і роботу двигуна в різних режимах. Переконатися у відсутності сторонніх звуків при роботі двигуна, а також стійкість роботи на холостому ходу. При можливості необхідно зробити вимір витрати палива і моторного масла.

Переваги бензинового двигуна:

  • низький рівень шуму під час роботи
  • можливість роботи на високих оборотах

недоліки:

  • найбільша потужність досягається при 4000 об хв.
  • більше витрата палива (у порівнянні з дизельним двигуном


Перевіряти автомобіль перед покупкою необхідно як на місці, так і в русі. Порядок перевірок аналогічний вищенаведеної, тільки ще необхідно оглянути систему запалювання. Розглянувши основні переваги та недоліки обох моторів, можна усвідомлено віддати перевагу певному типу.

Як вибрати масло для двигуна

До вибору моторного масла потрібно підходити з не меншою відповідальністю, ніж при покупці запасних частин. При правильно підібраному маслі, двигун буде заводитися в будь-який мороз, а також буде продовжена життя вузлів і агрегатів. Найбільш відповідний тип моторного масла вказано в інструкції по експлуатації. А про вибір конкретного виробника, краще дізнатися у офіційного представника або у продавця в спеціалізованому магазині.

Як вибрати контрактний двигун

Нічого вічного не існує. Тому поломки автомобіля хоч і неприємні, але уникнути їх майже неможливо. Тому рано чи пізно доводиться купувати деталі і вузли, натомість вийшли з ладу.

Серцем будь-якого автомобіля є його двигун. При інтенсивній експлуатації машини в першу чергу витрачається ресурс мотора і ходової частини. Якщо по відношенню до ходової, вартість запасних частин є прийнятною, то капітальний ремонт двигуна серйозно вдарить по сімейному бюджету. Однак недоліком такого методу є зменшення ресурсу двигуна до наступного ремонту, а також можливість проведення неякісного обслуговування (установки або ремонту).

Варіантом виходу з ситуації, що склалася є покупка контрактного двигуна. Це двигун, знятий з аварійного або списаного автомобіля. Такий мотор є повністю працездатним і проїде ще не один десяток тисяч кілометрів. Перевагами проведення такого ремонту є більш низька вартість, в порівнянні з ремонтом старого двигуна. Оскільки такі мотори поставляються з Європейських країн, то вони будуть повністю обслужених. Фірми, що займаються наданням послуг з доставки та встановлення, можуть надавати гарантію на агрегат терміном до 6 місяців.

На що слід звертати увагу при виборі контрактного двигуна? Існує кілька способів покупки контрактного двигуна:

  • відправитися самостійно за кордон
  • придбати у офіційних компаній.

Самостійна покупка і доставка такого двигуна обійдеться в смішну суму, ось тільки небезпека придбання неякісного товару занадто велика, а також немає ніяких гарантій, що мотор не відмовить в найближчі після установки дні. При купівлі у офіційних компаній, всі труднощі з доставки та перевірки якості візьме на себе фірма. Так само, як говорилося раніше, буде надана гарантія.

Варто відзначити, що необхідно точно знати модель потрібного двигуна. Причина в тому, що на авто одного і того ж року можуть встановлюватися мотори різних модифікацій. Ось Ви і дізналися, як вибрати двигун. Знаючи особливості роботи і ремонту різних двигунів, можна вибрати модель автомобіля, що відповідає всім вимогам. А правильний і своєчасний сервіс допоможе бути рідкісним гостем на станціях технічного обслуговування.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!