» » » Який дизель краще?

Який дизель краще?

Який дизель краще?

Купуючи автомобіль, багато водіїв задаються питанням, який двигун вибрати дизельний або бензиновий? З`ясувавши всі недоліки і переваги, хтось наважується на дизель. А який дизель краще? На що варто звернути увагу?

Основа роботи дизеля

В основі роботи дизельного агрегату лежить принцип займання палива, який, від зіткнення з розігрітим стисненим повітрям, подається шляхом сприскування. Поршневі двигуни внутрішнього згоряння мають різну класифікацію: двотактні, чотиритактні, з розділеною камерою згоряння і нерозділеного. Як же визначити, який дизель краще?

Варіанти дизельних моторів

Варіанти сучасних дизельних моторів далеко небюджетні, так як виготовлені за технологією майбутнього. Виробники замаскували їх під шильдиками CDI, TDI, HDI, SDI. Що це за абревіатура DI, яка використовується в усіх системах? Давайте розберемося, це допоможе нам зрозуміти, який дизель краще.



DI - по-англійськи Direct Injection, позначає безпосереднє уприскування палива в камеру згоряння, забезпечуючи високий ККД. Принцип роботи досить простий: паливо нагнітається під високим тиском в загальний канал, який з`єднаний з форсунками. У заданий момент і з необхідним тиском подається певна кількість пального, спочатку - крихітна доза, потім - більше. Завдяки цьому мотор працює плавно, м`якше і менш шумно. А система Common Rail не дозволяє витрачати зайве паливо. Цим і визначається надійність і ефективність роботи дизеля, і це, в свою чергу, робить його складним і дорогим.

Особливості різних видів

Ну, що настав час розглянути кожен вид мотора окремо, щоб вирішити, який дизель краще. Почнемо з TDI. Це мотор з безпосереднім уприскуванням, турбонаддувом з проміжним охолодженням і паливним насосом, керованим електронікою. Він економічний і невибагливий. 8-циліндрові дизельні агрегати відрізняються комфортом, міццю і економною витратою палива. Недолік цього двигуна: малий ресурс турбіни - 150 тисяч.

  • Мотор SDI - атмосферне, з безпосереднім уприскуванням палива. Такі мотори без наддуву трохи економніше. Економія простежується і в ремонті, немає дорогою деталі - турбіни, немає і вкладених величезних грошей в ремонт. Хоча по потужності і динаміці поступається турбінним двигунів. А по надійності SDI займає вищу позицію в рейтингу серед дизелів.
  • Шильдик HDI приховує технологію для водіїв, які не люблять короткі міжсервісний інтервали. З таким мотором він складе - 30 тисяч км, а ремені і зовсім не вимагають заміни протягом усього терміну експлуатації автомобіля. Двигун працює дуже тихо навіть на холостих обертах.
  • CDI - примхливий і проблемний мотор. Так вважають не тільки водії, а й експерти автомобілебудування. При заміні будь-якої деталі такий двигун вимагає дуже професійний сервіс. Часті поломки: завоздушіваніе паливної системи, закоксовиваніє форсунок уприскування, підвищений знос приводу распредвалов і циліндропоршневої групи. А через погане доступу до ДВС в моторному відсіку, багато СТО відмовляються обслуговувати автомобілі з такими моторами.

А тепер, вподобання і смаки друзів - в сторону! Знаючи деякі особливості дизельних моторів, зробіть мудрий вибір.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!